MİLLETVEKİLİ sayısını yarı yarıya kaybeden MHP’de gözler parti içi muhalefete çevrildi. Başkanlık Divanı’nda seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere bir komisyon oluşturulması kararı alındı.
Komisyonda genel başkan yardımcılarının yanı sıra dışarıdan uzmanlar da olacak. Ar-Ge bünyesinde çalışacak olan komisyon, hem MHP’nin neden oy kaybı yaşadığını hem de AK Parti’nin neden oylarını beklentilerin çok üstünde artırdığını araştıracak. MHP’de bazı ilçelerde ise teşkilat istifaları yaşandı. Genel Merkez istifaları değerlendirirken, il yönetimlerinden de seçime ilişkin rapor istendi. Ancak olağanüstü kongrenin gündemde olmadığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Genel Başkan DevletBahçeli, “Mevcut arkadaşlarla çalışmalarımıza aynen devam edeceğiz. Beklediğimiz bir sonuç değildi ancak biz yolumuza devam ediyoruz” dedi. Olağan Kongre ise 2017’nin Mart ayında yapılacak. 2016 Mart’ından itibaren ilçe ve ardından il kongrelerinin yapılmaya başlanacağı kaydedildi.
TELEFONLARI KAPANDI
MHP’deki seçim yenilgisi, lider potansiyeli taşıyan isimlerin yoğun ilgi görmesine de neden oldu. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan gibi isimler dün gün boyu teşkilatların aramalarına muhatap oldu. Üç ismin de bir süre sonra telefonları kapandı. MHP’li bir isim, “Parti politikaları sayın genel Başkan ile özdeşleşti. Ona karşı tepki, partiye tepkiye döndü. Meydanlarda halk bunu yüzümüze söyledi. İnsanlar arayış içinde. Bir isim etrafında kenetleneceğiz” dedi.. MHP’de olağanüstü kongrenin toplanması için 249 imza gerekiyor.
OĞAN KARARINA TEPKİ
İhraç edildikten sonra mahkeme kararıyla partiye geri döndüğünü duyuran Sinan Oğan hakkında ise MHP Genel Merkezi’nden açıklama yapılarak, “Oğan’ın açmış olduğu dava kabul edilmiştir. Ancak bu karar kesin değildir, temyiz edilebilir. Davada mahkemenin, seçimin hemen ertesinde 2 Kasım’ı duruşma günü olarak belirlemesi, tesadüfi değildir. Dava dosyasına ilgi duyan onlarca yargı görevlisinin gayretleri ve kimlikleri tarafımızca bilinmektedir” denildi.