TDED’in Kültür ve Medeniyet Okumaları’nda konuğu Prof. Dr. Kara oldu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği(TDED) Kocaeli Şubesi, Prof. Dr. İsmail Kara’yı ağırladı. TDED’de yapılan Kültür ve Medeniyet Okumaları, Prof. Dr. Kara ile devam etti.
Kara, “Hatırat Kitapları Yahut Toplumlar Neyi Nasıl Hatırlıyor” konulu bir söyleşi yaptı.
YEŞİLDAL: BULUŞMALAR DEVAM EDECEK
Konferansta ayrıca Prof. Dr. Kara’nın “Sözü dilde hayali gözde” ve “İslamcıların siyasi görüşleri, Hilafet ve Meşrutiyet” adlı kitapları üzerine konuşuldu. Aynı zamanda TDED Kocaeli Şube Başkanlığı görevlerini yürüten Dr. Ali Yeşildal, kent kültürüne katkı sağlayabilmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Yeşildal, ‘’Ayda bir kez Kültür ve Medeniyet Okumaları alanında isim yapmış isimleri Kocaelililerle buluşturmaya devam edeceğiz. Ücretsiz ve sertifikalı kurslarımız da devam ediyor” dedi.
HATIRA KİTAPLARI ÇOK ÖNEMLİ
“Hatırat Kitapları Yahut Toplumlar Neyi Nasıl Hatırlar?” başlığı altında konuşan Kara, Türkiye’nin hatıra birikimlerinin yetersiz olduğu ve pek çok ünlü ismin hatıralarını kaleme almadığını dile getirdi. Sadece bireylerin değil, toplumların ve hatta kurumların da hafızası olduğunu belirten Prof. Dr. Kara, yakın döneme ait pek çok siyasi ve sosyal olayın perde arkasını hatıra kitaplarından okumanın faydalı olacağını, her dönemi, farklı görüşlere mensup kişilerin hatıratlarını çapraz okumalarla daha iyi anlayabileceğimizin altını çizdi. Bu okumaları yapabileceğimiz pek çok hatıra kitabından örnekler vererek izah eden Kara, kendisinin hazırladığı “Kutuz Hoca’nın Hatıraları” isimli kitap üzerine ayrıntılı bilgiler verdi.