Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Dramayı seven insanlardan biriyseniz ve hayatınızdaki her şey süper dramatikse, büyük olasılıkla, partneriniz bundan bıkabilir ve biraz daha sakin ve huzurlu olan başka biriyle birlikte olmak isteyebilir.
Sürekli drama yaratan kişilerin bu davranışlarının nedenini tam olarak bilmek zordur ancak genellikle düşük benlik saygısı, travma veya geçmişte yaşanan zorluklar gibi... faktörlerin rol oynadığını görülmektedir. Bu kişiler bilinçli olmasa bile, etraflarındakileri strese sokar ve yorarlar. Bu durum, zamanla sevdiklerinin onlardan uzaklaşmasına ve soğumasına neden olabilir.
Sürekli drama yaratan kişiler sıklıkla; küçük sorunları bile büyük bir kriz haline getirirler, mağdur rolünü oynamayı severler ve başkalarını suçlarlar, manipülasyon ve duygusal şantaj kullanırlar, tartışma ve kavga çıkarmayı severler, aşırı duygusal ve dengesiz tutumlar sergileyebilirler.
Sürekli drama yaratmak, ilişkinize zarar verebilir ve partnerinizden soğumanıza neden olabilir. Bu davranış kalıbını kırmak için çaba göstermek ve gerekirse profesyonel yardım alınması önemlidir.
Sürekli drama yaratan birinin yanında olduğunuzu farkederseniz, sınır koymak ve ona mesafe koymak önemlidir.Bu tür kişilerle iletişim kurarken sakin ve net bir şekilde konuşmaya çalışın.Onların dramalarına dahil olmayın ve duygusal şantaja karşı dikkatli olun.
Gerekirse, onlardan uzaklaşmaktan çekinmeyin.
Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçy