Güncel

Sırrıpaşa Konağı’nı Kursiyerler Fotoğrafladı

KO-MEK Fotoğrafçılık kursiyerleri tarihi Sırrıpaşa Konağı’nı ziyaret etti

24 Mart 2014 Saat: 09:58
Sırrıpaşa Konağı’nı Kursiyerler Fotoğrafladı
Sırrıpaşa Konağı’nı Kursiyerler Fotoğrafladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), kursiyerlerin aldıkları eğitimleri pekiştirmesi amacıyla düzenledikleri uygulama dersi için tarihi Sırrıpaşa Konağı’nı ziyaret etti. Mimar Sinan KO-MEK Kurs Merkezi’nin fotoğrafçılık kursiyerleri, Büyükşehir’in restorasyonunu yaptırıp Kocaeli halkının ziyaretine açtığı tarihi mekanın her bölümünde fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

 

KONAĞI FOTOĞRAFLAMAK AYRI BİR ZEVK

Sırrıpaşa Konağı ziyaretiyle teorik bilgileri pratik yaparak pekiştirme şansı bulduklarını belirten KO-MEK kursiyeri Cüneyt Düzen, “Fotoğrafçılık kursuna iş amaçlı geliyorum. Bunun içinde çok faydalı oluyor kurs, ISO ayarlarını, diyafram ayarlarını, çekim modlarını çekim alanlarını ve boyutlarını derslerde görüyoruz. Bugünde bu güzel tarihi mekanda derste gördüklerimizi uyguluyoruz” dedi. Fotoğrafçılık kursiyeri Düzen,”KO-MEK’te uygulama dersi için birçok yeri gezdik. Şunu söyleyebilirim bugünkü durağımız Selim Sırrıpaşa Konağı, hem tarihi ve mimari açıdan hem de süreç içinde yaşadığı talihsizlikler açısından beni etkileyen bir yer. Benim için burada fotoğraf çekmek ayrı bir zevkti. Burası gibi tarihimizin korunmasına emek sarf eden ve bizlere ücretsiz eğitim veren Büyükşehir’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

HER BÖLÜMÜ TEK TEK FOTOĞRAFLIYORUZ

KO-MEK Fotoğrafçılık kursiyeri Emrullah Karaosmanoğlu da, fotoğrafçılık hevesini gidermek için kursa katıldığını belirterek, “Fotoğrafçılık kursuna başlayalı 1 ay kadar kısa bir zaman oldu. 1 aylık kısa bir sürede hocamızın verdiği pratik eğitimler, fotoğraf çekme adına çok faydalı oldu. Bugünde Sırrıpaşa Konağı’nda iç mekan çekimi gerçekleştiriyoruz. Mimarisi çok güzel olduğu içinde her odasını tek tek gezerek fotoğraflıyoruz” dedi. KO-MEK’in fotoğrafçılık kursiyerleri için düzenlediği uygulama dersi kapsamındaki geziler hakkında da konuşan Emrullah Karaosmanoğlu, “KO-MEK’in verdiği eğitimlerden çok memnunuz. Bunun yanı sıra kursiyerleri için düzenledikleri uygulama dersiyle farklı yerlere gidiyoruz. Kocaeli’nde bilmediğimiz yerleri görüyoruz. Bu kurslardan olan memnuniyetimizi arttırıyor” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN CANLANDIRDIĞI TARİH SIRRIPAŞA KONAĞI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin restore edip Kocaeli’nin hizmetine açtığı Selim Sırrıpaşa Konağı, Kocaeli halkının yanı sıra KO-MEK’in fotoğrafçılık kursiyerleri tarafından da sıkça ziyaret ediliyor. 19. yüzyıl sivil mimarlık örneği olan ve dönemin İzmit Mutasarrıfı Sırrıpaşa tarafından yaptırılan ve Kocaeli şehrinin en görkemli yapılarından birisi olan konak, zarif mimarisi ve zengin kalem süslemeleriyle dikkat çekmektedir. Tarihi Kentler Birliği'nin başarılı restorasyon uygulaması ödülünü de kazanan konak, geçmişinde geçirdiği yangınlardan dolayı harabe haldeyken Büyükşehir’in tarihe karşı olan özverisi sayesinde restore edilip Kocaeli’ne kazandırılmıştır.

 

TARİHİ DOKUDA KO-MEK İZLERİ

4 katlı ahşap konakta 22 oda bulunmaktadır. Konağın iç duvarları antik heykel ve mimari parçaları ile süslenmiştir. Tarihi dokusuna uygun şekilde restore edilen konakta, yangından kalan orjinal kısımlar halen bulunmaktadır. Restorasyonu sırasında KO-MEK kursiyerleri, konağın duvar süs işlemelerinde restorasyonuna yardımcı olmuştur.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑