Güncel

Rıdvan Şükür; Anıt Ağaçlarımız Kaybolmasın.

Kocaeli il sınırları içerisinde bulunan tabiat anıtı olabilecek ağaçların, Kocaeli Orman şube müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan anıt ağaç inceleme ve tespit çalışmalarınında sevindirici olduğunu belirten

30 Mart 2014 Saat: 16:09
Rıdvan Şükür; Anıt Ağaçlarımız Kaybolmasın.
Rıdvan Şükür; Anıt Ağaçlarımız Kaybolmasın.

Kocaeli il sınırları  içerisinde bulunan tabiat anıtı olabilecek ağaçların, Kocaeli Orman şube müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan anıt ağaç inceleme ve tespit çalışmalarınında sevindirici olduğunu belirten Dağcı Rıdvan şükür, Geçmiş ile günümüz, günümüz ile gelecek arasında köprü kurabilecek doğal ve uzun ömre sahip olan bu ağaçların Çevre içinde önemli olduğunu söyledi.
Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Kocaeli’de Anıtlar Yüksek Kurulu’nca tescilli, ‘’bilim, sanat ve tarih açısından doğanın eşsiz birer yapıtı’’ olarak nitelendirilen 97’si çınar olmak üzere toplam 230 anıt ağacın bakımının bu yılda yapılması için çalışma beklediklerini söyledi.
  Doğu çınarı (Platanus Oriantalis) olarak bilinen asırlık çınarların anıt ağaç olarak tescili yapılsın veya yapılmasın bu ağaçların Kocaeli çevresine renk kattığını söyleyen Şükür, Ormanlarımıza milyonlarca yeni fidanın dikiminin çok sevindirici olduğunu dile getirdi. Gebze Dağcılık kulübü başkan yardımcısı Şükür, asırlık anıt ağaçlarımıza sahip çıkmamızın, yeni fisan dikimi kadar önemli olduğunu söyledi. Anıt ağaçların kaybolmasının çevre için kayıp olacağını dile getirdi. . 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑