9. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk olan,
Sağlıklı beslenme konusundaki önemli çıkışları ile yıllardır Türkiye’nin gündeminde önemli bir yere sahip olan kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Kocaeli 9. Kitap Fuarı’nda “Sağlıklı Beslenme” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşiyi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da izledi. Canan Karatay’a “Hocam ben de sizi yakından takip eden bir öğrenciniz sayılırım. Sizin söylediklerinizi yaparak 3 yılda 20 kilo verdim” diyen Başkan Karaosmanoğlu’nu, Prof. Dr. Karatay tebrik etti.
SÖYLEŞİYE VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ
Prof. Dr. Canan Karatay’ın Yahya Kaptan Salonu’ndaki söyleşisine vatandaşlar adeta akın etti. Salona alkışlar arasında giren Prof. Dr. Karatay sözlerine tüm annelerin Anneler Gününü kutlayarak başladı.
BAŞKAN: SAYENİZDE 20 KİLO VERDİM
Söyleşiyi vatandaşlarla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da izledi. Prof. Dr. Karatay’a 9. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılımından dolayı teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, “Hocam ben de sizin bir öğrenciniz sayılırım. Sizin söylediklerinizi yaparak 3 yıl içinde 20 kilo verdim. Katkılı tüm besinlerden uzak duruyorum. Sağlıklı beslenmenin dışında spor da yapıyorum. Ben 65 yaşındayım ama gençler benimle yürüyemiyor” dedi.
MAŞALLAH BAŞKAN ÇOK GENÇ
Prof. Dr. Karatay da Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nu tebrik etti. “Başkanımız çok genç maşallah diyen Prof. Dr. Karatay, “Sayın Başkanım ben de 75 yaşındayım. Kötü şeyler söylemiyorum ama bazılarını rahatsız ediyorum. Ama İmam-ı Azam diyor ki “Eğer bütün oklar size geliyorsa bilin ki siz haklısınız” şeklinde konuştu.
ŞEKER HASTALIĞI GENETİK DEĞİLDİR
ŞEKER VE ZARARLARI
Prof. Dr. Karatay söyleşisinde tüm söylediklerinin büyüklerinin yaptığı uygulamalar olduğunu kaydetti. Önemli olanın hastalıkları başlatmamak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, “Benim babam Kurban Bayramında kuyruk yağı yerdi. Ne hastalandı ne bir şey oldu. Şeker hastasıydı çünkü bir tepsi üzüm yerdi. Şeker hastalığı genetik değildir. Önlenebilir. Annem bize şeker vermedi. Biz yağ yiyerek, zeytinyağı içerek büyüdük. Bu yeni bir şey değil. Yeni jenerasyon AVM çocuğu kantinde yemek yiyor. Bu anneler çocuklarını böyle büyütüyor” dedi.
EKMEK MORFİN ETKİSİ YAPIYOR
Prof. Dr. Karatay ekmeğin neden bu kadar sevildiğini ise verdiği çarpıcı örnekle anlattı. Ekmeğin içindeki guletinin vücutta adeta morfin etkisi yarattığını kaydeden Prof. Dr. Karatay, bu nedenle ekmeğin mutluluk hormonu açığa çıkartması sonucunda, insanın bundan vazgeçemediğini söyledi.
RAMAZAN PİDESİ YEMEYİN
“Ramazan Pidesinden uzak durun desem de durmayacaksınız biliyorum” diyen Karatay, “Pidedeki riski üzerine köy tereyağı sürerek azaltabilirsiniz. Şimdiden vücudu Ramazan’a hazırlamak gerekiyor. Bol su için. Oruçlu iken yaşanan baş ağrısı susuzluk nedeniyle olur” dedi.
Prof. Dr. Karatay kendisini ilgiyle izleyen okurlarının sorularını yanıtladıktan sonra Kitap Fuarındaki stantta kitaplarını imzaladı.