Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi el sanatları ve seramik atölyeleriyle özel öğrencilerin el becerilerini geliştiriyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi bağımsız yaşam derslerinin yanı sıra el sanatları ve seramik atölyeleriyle özel öğrencilerin el becerilerini geliştiriyor. El sanatları ve Seramik atölyelerinde 107 öğrenci eğitim alıyor.
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 17- 35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda olan, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere yönelik hayata geçirdiği Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, engellilerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılımını sağlıyor. Özel öğrencilere bağımsız yaşam dersleri veren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, el sanatları ve seramik atölyeleriyle özel öğrencilerin el becerilerini geliştiriyor.
EL BECERİLERİ KAZANDIRILIYOR
Seramik eğitmeni Sultan Melek Kabaca ve El sanatları eğitmeni Şebnem Acar’ın verdiği derslerde özel öğrencilere malzemeyi yoğurma, şekil verme, seramik fırını kullanma, malzemeyi boyama ve cilalama eğitimleri veriliyor. Çocuklar toprağa temas ederek negatif enerjilerini atıp, el becerilerini ve kaba motor becerilerini geliştiriyor.
KENDİLERİNE GÜVENİ ARTIYOR
Seramik eğitmeni Sultan Melek Kabaca, “Atölyemizde seramik ham çamurumuzla şekillendirme, dekor, boyama, sırlama, yaparak fırında pişirim ile son haliyle seramik ürünler yapıyoruz. Ayrıca öğrencilerimize seramik kalıplarında döküm yaparak değişik modellerde üretim yapmayı da öğretiyoruz. Değişik modeller ile seramik ürünler yapan öğrencilerimiz kendine güven duyan, mutlu olan, yaratıcılığını geliştiren, üreten, arkadaşlarıyla grup çalışmalarında uyumlu çalışan öğrenciler oluyor” ifadesini kullandı.
TEMEL BİLGİ VE BECERİ KAZANIYORLAR
El sanatları atölyesinde verdiği eğitimlerle ve grup çalışmaları ile ortak öğrenme algısını oluşturduklarını ifade eden El sanatları eğitmeni Şebnem Acar; “Ayrıca zihinsel, davranışsal becerileri gelişmekte ve ortaya koydukları ürünlerle öz güvenleri artmaktadır. Öğrenciler her iki atölyede yapılan çalışmalarla bağımsız bir birey olarak toplumda var olma ve kendilerini ifade edebilme becerileri kazanmaktadır. El sanatları programımızda amaçladığımız kurumumuzdaki engelli bireylere el sanatları ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmaktadır” dedi.