Yaşam

Negmar’a Kötü Haber

Eskihisar-Altınova Tavşanlı arasında feribot taşımacılığı yapan Negmar’a yargıdan kötü haber geldi.

4 Şubat 2014 Saat: 15:56
Negmar’a Kötü Haber
Negmar’a Kötü Haber

Bursa 1. İdare Mahkemesi, Tavşanlı Belediye Meclisinin Gök Denizcilik Turizm AŞ kira sözleşmesini ihalesiz 10 yıl süreyle uzatmasına, “Yürütmeyi Durdurma Kararı” verdi. Gebze Belediyesi’nin de kararı emsal göstererek Eskihisar’daki alanı boşaltmasını isteyebileceği ileri sürüldü.

6 Ocak 2014 tarihli karar, Tavşanlı Belediyesi’ne 27 Ocak 2014 tarihinde tebliğ edildi.

Yasalara göre, Tavşanlı Belediyesi 30 gün içinde yargı kararını uygulamasının ardından, Eskihisar-Tavşanlı arasında feribot taşımacılığı yapan Negmar (İstanbul Lines) ile Eskihisar-Topçular arasında düzenli ve yasal feribot çalıştıran İDO belediyenin açacağı ihaleyi bekleyecek.

Bu durumda İDO’ya ait gemiler Eskihisar-Topçular arasında feribot taşımacılığına devam ederken Tavşanlı İskelesini kullanması yargı kararıyla yasaklanan Negmar Eskihisar-Tavşanlı arasında yaklaşık 6 aydır Bahariye, Muradiye ve Selimiye gemileri ile feribot taşımacılığına son verecek.

BELEDİYE İHALE AÇACAK

Bursa 1. İdare Mahkemesinin 6 Ocak 2014 tarih ve 2013/1255 E. Sayılı kararına göre, Tavşanlı Belediyesi Negmar Denizcilik (İstanbul Lines)’in kullandığı Tavşanlı feribot iskelesini ihalesiz 10 yıl uzatma kararını iptal edecek.

Böylece, Tavşanlı Belediyesinin hukuka aykırı kararı geçersiz sayılırken feribot iskelesini kullanacak şirketin belirlenmesi için ihale açılarak uygulamaya açıklık ve rekabet kuralı getirilmiş olacak.

6 aydır 3 gemi ile Eskihisar-Tavşanlı arasında feribot taşımacılığı yapmaya çalışan sürekli zarar eden Negmar Denizcilik’in risk alıp açılacak ihaleye katılıp katılmayacağı ise soru işareti.

GEBZE BELEDİYESİ İHALE AÇABİLECEK

Bu arada İDO, Bursa 1. İdare Mahkemesinin 6 Ocak 2014 tarihi kararını emsal göstererek Gebze Belediyesinden 10 yıllık kira sözleşmesi 16.1.2014 tarihinde sona eren Negmar-İstanbul Line Gök Denizcilik Turizm AŞ’den Eskihisar’da kullandığı alanı boşaltmasını ve yeni ihale açmasının da gündemde olduğu ifade ediliyor.

Bilindiği gibi Gebze Belediyesi, belediyeden kiraladığı yerin yaklaşık 10 milyon lira olduğu iddia edilen kirasını ödemediği ve yasal yükümlülüklerini yerine getirmediği için Negmar’ın ortağı Gök Denizcilik ile olan 16.01.2004 tarihli kira sözleşmesini 14.9.2012’de fesih etmesine rağmen gemilerin çalışmasına göz yummuştu.

Tavşanlı Belediyesinin açacağı ihaleyi İDO’nun kazanması halinde Negmar-İstanbul Line gemilerini çalıştıran Gök Denizcilik Turizm AŞ büyük olasılıkla Gebze Belediyesinin açacağı ihaleye katılmayacaktır.

gemi.20140204110152.jpg

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑