Yakın geçmişte İzmit Endüstri Meslek Lisesi, çok eski yıllarda da Sanat Okulu olarak bilinen İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; dev bir eğitim atölyesi gibi hizmet vermeye devam ediyor.
MESLEKİ KURSLAR SÜRÜYOR
İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; idareci, öğretmen ve öğrencisiyle beraber üretmenin yanı sıra nitelikli ara eleman da yetiştirerek istihdam ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Okulda bu yıl 250 öğretmen toplam 2 bin 800 öğrenciye eğitim verecek. Ayrıca bin adet açık lise öğrencisi de bu okulda eğitim görecek. Açık lise kayıtları 15 Eylül’e kadar devam edecek. Okulda ayrıca tüm yıl boyunca mesleki kurslar da devam ediyor.
OKULLARA MOBİLYA ÜRETİLİYOR
Okulda her yıl döner sermaye kapsamında Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı’nda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verdiği siparişler çerçevesinde okullara; dolap, pano, anaokulu dolapları, kürsü, vestiyer, bilgisayar masası, 3’lü çerçeve seti gibi bir çok okul donanım malzemesi üretiliyor. Bu üretimler sayesinde öğretmen ve öğrenciler bir miktar para kazanıyor. 53 öğrencisi bulunan Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı’nın bölüm şefliğini Erdoğan Kocaata yapıyor.
SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILIYOR
Okul idaresi öğretmen ve öğrencilerin kişisel gelişimini de çok önemsiyor. Okul idaresinin talebi ile Metal ve Makine Bölümü öğretmenleri için MESS Vakfı tarafından Kişisel Gelişim Kursu açıldı. Perihan Yılmaz tarafından verilen eğitimler bu ay sonunda sona erecek. Kısa adı METİSKOP olan Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Laboratuvarı’nda İzmit’te bulunan bütün öğretmenlere ücretsiz olarak İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi veriliyor. Ayrıca periyodik olarak sağlık kontrolleri yapılıyor.
İŞ GARANTİLİ KURSLAR
Okula kazandırılan Fiat ve Mercedes Laboratuvarları’nda bu firmalarında servislerinde çalışacak teknik elemanlar yetiştiriliyor. Öğrenciler 9’uncu sınıftan 10’uncu sınıfa geçerken ders başarı durumlarına göre bu sınıflara firma yetkililerinin yaptığı mülakatlarla alınıyor. Öğrenciler iş garantili olan 17 kişilik sınıflarda eğitim görüyor. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler Fiat ve Mercedes fabrikalarında işe başlıyor.
Kaynak: Mobilya üreterek harçlık çıkarıyorlar