Güncel

Milletvekili Çiler, DDC Makina'yı gezdi

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, İMES OSB'de faaliyet gösteren DDC Grup'ta yönetimle bir araya geldi, çalışanlarla aynı sofrayı paylaştı.

13 Ağustos 2024 Saat: 14:53
Milletvekili Çiler, DDC Makinayı gezdi
Milletvekili Çiler, DDC Makina'yı gezdi

Kocaeli Milletvekili Nail Çiler,  ''Günümüzde  sanayici olmak zor. Bizde yüz yılı devirmiş sanayici parmakla gösterilecek kadar az. İşe başlarken her işletmeci kendi anayasasını yazmalı.'' dedi.

CHP Milletvekili Çiler, İMES OSB'de faaliyet gösteren DDC Makina'yı ziyaretinde bir çok konuda görüş belirtirken,  DDC Makina'nın ihracattaki başarılarından övgüyle söz etti.  Çiler, ''DDC Grup'un farkı iş kollarındaki başarılarını biliyordum, DDC Makina 'nin ise  elde ettiği  sonuçları tebrik ediyorum. '' şeklinde konuştu.

 ÇALIŞANLARLA YEMEK YEDİ

Katıldığı uluslararası fuarlarda Türkiye'nin yerli  ve milli markası olarak öne çıkan DDC Makina yönetimi, CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler'i ağırladı. DDC Grup'u ziyaret eden  Milletvekili  Çiler, DDC Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk tarafından fabrika girişinde karşılandı. Tuvalet kağıdı  ve kağıt havlu gibi temizlik konfeksiyon malzemeleri üreten fabrikaların imalat makinalarının imal edildiği DDC Makina'da, üretim hatlarını gezerek  demo imalatlarını izleyen milletvekili, öğlen saatine denk gelen ziyaretinde, öğlen yemeğini fabrika çalışanlarıyla yemekhanede yedi. Mor tişört, beyaz pantolanlu spor kıyafetle gelen Çiler, Gebzespor mesajı da verdi.

''En güzel yemek alın teri sahibi emekçilerle aynı sofrada paylaşılan yemektir '' diyen Çiler, burada   DDC işçileriyle bir süre çay sohbeti yaptı. GTO Başkanlığı döneminde Gebze'ye  kazandırdığı  hizmetleri anlatan Nail Çiler, çalışanların sorularını yanıtlarken , çeşitli siyasi mesajlar da verdi.

DDC YÖNETİMİ SUNUM YAPTI

Kocaeli Milletvekili Nail Çiler , daha sonra DDC Grup yönetim katında gerçekleşen toplantıya katıldı. DDC Grup Başkanı Muhammet Öztürk, Başkanvekili  Hatice Öztürk, Başkan Yardımcısı Eyüp Şahin, Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi  Akın Ertekin, Finans Direktörü Mustafa Kemal Yılmaz, Mali Müşavir Zekeriya Ayrancı,  Hukuk Müşaviri Av. Beril Halisçelik  ve  Öztürk'ün danışmanının da hazır bulunduğu toplantıda , DDC Grup'un iştirakleri ve faaliyetleri konusunda  Çiler'e sunum yapıldı.

Sanayici Muhammet Öztürk'le çok eskiye dayanan bir dostluğu bulunduğunu dile getiren Milletvekili Nail Çiler, ''2003 yılından beri tanışırız. O gün neysek  bugün de dostluğumuz aynı. Muhammet kardeşim çok yetenekli, başarılı bir iş insanıdır. Şimdi de kendisinin sanayideki başarılarını görünce gurur duyorum.'' dedi.

MİLLETVEKİLİ ÇİLER'DEN  ÖVGÜ

 Türk sanayisinde yüz yılı devirmiş çok az sayıda işletmenin olduğuna dikkat çeken Çiler, bunun sebebinin ise  kurumların kendi anayasasının olmamasından kaynaklandığını vurguladı. Çiler, '' Bizde bir gelenek var. Dede işletmeyi kurar, oğlu devam ettirir, torunu dağıtır. Oysa başlangıçta bir anayasa hazırlasalar, yani kararlar kurallar, geleceğe yönelik planlar yapsalar, yüzyıllar boy devam eder. İnanıyorum ki,  DDC Grup başarılarına başarı katacaktır. Çünkü Muhammet Öztürk kardeşim çok disiplinli ve planlı bir  insandır. Bu yeteneklerini iş dünyasına yansıtacağından çok daha başarılı olacaktır. Fabrikanız hayrlı olsun. İstihdama ve ihracata yöneli katkılarınızdan memnuniyet duyorum. Bölgemiz için çok önemli bir iş kolusunuz '' sözleriyle iş dünyasına  dair değerlendirmeler  yaparak,  önerilerde bulundu.

KAĞIT ÜRETİMİNE BAŞLAYACAĞIZ

DDC'de yaklaşık üç saat  misafir olan Çiler'e,  DDC Grup ve  DDC Makina'nın çalışmaları ve hedefleriyle ilgili bilgiler veren Başkan Muhammet Öztürk  ise  yakında kağıt imalatına da başlayacaklarını, bunla ilgili yeni bir fabrika kuracaklarını söyledi. Öztürk, '' Bir fabrikamız Çayırova'da var. İMES'teki fabrikamıza yeni bir fabrika daha kazandıracağız. Üç fabrika ile ülke ekonomisine katkı çıtamızı yükselteceğiz. Şu an burada temizlik konfeksiyon malzemeleri üreten makinaları imal ediyoruz. Türkiye'nin  sektördeki  iki markasından biriyiz. Dünya genelinde tek rakibimiz  İtalya. Çin'de var ama, onlar bizden gerideler. DDC Makina, Çin'den daha kaliteli üretim yapıyor. Hedefimiz dünya pazarında tek olmak, ülkemizin bayrağını daha yukarılara çıkarmak. Makinalarımızın tasarımı kendi bünyemizde yapılıyor.  Teknikten otomasyona, üretimden satışa her bir vidasında kendi imzamız var. Tecrübeli bir teknik ekibe sahibiz. Kocaeli Üniversitesi ile ortak hareket ediyoruz, teknik destek alıyoruz, stajyerlerine fabrikamızda olanak tanıyoruz.  '' şeklinde konuştu.

İNGİLTERE VE FAS'TAN TEKLİF VAR

Çiler'in gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden  DDC Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk istihdam, ihracat, üretim konularında detaylı bilgiler verdiği konuşmasında , yurt dışından gelen ortaklık tekliflerine de değindi. Özürk, makinalarının pahalı üretim olduğundan bir çok ülkenin üretim yapamadığını , ancak kendilerine ortaklık teklifi geldiğini dile getirdi.  İngiltere ve Fas'tan bu yönde heyetlerin geldiğini dile getiren  Muhammet Öztürk, '' Gelin ülkemizde fabrika kuralım, ortak olalım. Siz imal edin biz satalım diyorlar. '' dedi.  Başkan Öztürk,  konuşmalarının sonunda da,  yakında kağıt havlu ve tuvalet kağıdı üretimine geçeceklerini , iç pazarda  rekabeti artıracaklarının  altını çizdi. 

ÖĞRENCİ BURS SAYIMIZ ARTACAK

Diğer yandan  CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler'in  DDC Grup'a yaptığı ziyarette ,  Başkanvekili ve Genel Müdür Hatice Öztürk'te kadın istihdamı  konularında bilgilendirmeler yaptı. Hatice Öztürk, '' Grup bünyemizde kadın personel sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Beyaz yaka, mavi yaka ayrımı yapmadan istihdam yaratıyoruz. Kadının olduğu her yerde üretim ve  başarı oranların artacağını düşünüyoruz. Ayrıca sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında öğrenci burslarımız ve STK desteklerimiz devam ediyor. Şu an 29 olan bursumuzu  gelecek eğitim döneminde 50'ye çıkaracağız. '' dedi.  Çiler'in DDC'ye yaptığı ziyarette,  Satış ve Pazarlama Müdürü Akın Ertekin'de,  DDC Makina'nın  uluslararası satış ve pazarda elde ettiği payları anlattı.

Çiler'in ziyareti, çalışanlarla ve idari personelle günün anısına  gerçekleşen fotoğraf çekimleriyle son buldu.

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Milletvekili Çiler, DDC Makina'yı gezdi.
Milletvekili Çiler, DDC Makina'yı gezdi.
Milletvekili Çiler, DDC Makina'yı gezdi.
Milletvekili Çiler, DDC Makina'yı gezdi.
Milletvekili Çiler, DDC Makina'yı gezdi.
Milletvekili Çiler, DDC Makina'yı gezdi.
Milletvekili Çiler, DDC Makina'yı gezdi.
Milletvekili Çiler, DDC Makina'yı gezdi.
Milletvekili Çiler, DDC Makina'yı gezdi.
Milletvekili Çiler, DDC Makina'yı gezdi.
Milletvekili Çiler, DDC Makina'yı gezdi.
Milletvekili Çiler, DDC Makina'yı gezdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑