Güncel

Körfezin Çamuru Uçurtma Tepesi Oluyor

İzmit Körfezi’nin doğu ucunda da dev bir park projesine start veren Büyükşehir, kıyının temizliğinden elde ettiği balçığı kullanarak Sekapark’taki gibi üç adet yeşil tepe oluşturacak. Üzeri çimlendirilecek olan çamur tepeleri ço

25 Ocak 2014 Saat: 10:58
Körfezin Çamuru Uçurtma Tepesi Oluyor
Körfezin Çamuru Uçurtma Tepesi Oluyor

800 BİN METREKÜP BALÇIK ÇIKARTILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında özel makine ile bugüne kadar kıyıdan 800 bin metreküp balçık çıkarıldı. Çamurun fuar alanının arkasında bulunan bölgede kuruması sağlanıyor.

 

35 DÖNÜM ÜZERİNE

Körfezin doğu kıyısında Outlet Center’ın arka kısmında 35 dönümlük arazide hayat bulacak park için çalışmalar aralıksız sürüyor. Büyükşehir bir taraftan kıyı temizliğine devam ederken şu zamana kadar alana 5 bin 100 adet bitki dikimi gerçekleştirdi. Çalışma sonucunda park alanında toplam 10 bin adet ağaç yer alacak. Alan çınar, ıhlamur, akkavak, bambu, sığla, pavlonya, saz gibi kokulu ve bol yeşilli bitki türleriyle donatıldı.

 

3 BİN METRE YÜRÜYÜŞ YOLU

Park, doğu terminali ile fuar alanı arasında kalan bölgede yapılıyor. Arazi üzerindeki sulak alan su kuşları için korunacak. Buralara yerleştirilecek gözetleme kuleleriyle kuşları izlemek mümkün olacak. Parkın içinde 3 bin metre uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet yolu da yer alacak.

 

VÜCUTTAKİ STATİK ELEKTRİK ATILACAK

Sosyal donatı alanlarının da yapılacağı alanda birer adet mini futbol, basketbol ve voleybol sahası bir adet de tenis kortu yer alacak. Vatandaşlar bu alanlarda bol bol spor yapma imkanı bulabilecek. Parkta stres atmak için sağlıklı yürüyüş parkuru da oluşturulacak. Bu parkurun kimi yeri ahşap, kimi teri taş kimi yeri de kuş şeklinde düzenlenecek. Çıplak ayakla gezilecek parkurda vücuttaki statik elektrik atılacak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑