Güncel

KO-MEK’ten Uygulamalı Branş Tanıtımı

KO-MEK’in usta öğreticileri ve kursiyerleri, eğitim verilen branşların tanıtımını uygulamalı olarak yapıyor

29 Mart 2014 Saat: 09:45
KO-MEK’ten Uygulamalı Branş Tanıtımı
KO-MEK’ten Uygulamalı Branş Tanıtımı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), kurs merkezilerinde branşlarının uygulamalı tanıtımını yapıyor. Bahçecik KO-MEK Kurs Merkezi’nde Ahşap Boyama branşının tanıtımı, uygulamalı olarak Mehmet Ali Paşa KO-MEK’in usta öğreticisi ve kursiyerleri tarafından gerçekleştirildi. Ahşap Boyama branşı, yöre halkından büyük ilgi gördü.

KO-MEK’TEN ÖNCE, KO-MEK’TEN SONRA

KO-MEK kurslarının Kocaeli’ndeki kadınlara büyük katkısı olduğunu söyleyen Pervin Çetiner, “KO-MEK kurslarının yüzde 100 faydalı olduğuna eminim. Yani KO-MEK’ten önce ve KO-MEK’ten sonra diye hanımların gelişimini anlatabilirim. Bahçecik’te hanımlarda bilinçlenme, iş hayatına atılma, kendilerini geliştirme konusunda daha çok becerilerini geliştirdiklerine, yüzde yüz faydalı olduğunu düşünüyorum. Kendi yeteneğinin farkında olmayan bir sürü hanım vardı. KO-MEK’le beraber bunların farkına varan bir sürü hanım oldu. Kendi meziyetlerinin farkına varıp iş hayatına atılanlar oldu” dedi. Tanıtılan branşı da çok beğendiğini söyleyen Pervin Hanım, “Ahşap boyama uzun zamandır istediğimiz bir bölümdü. Gayet güzel tanıtımı yapıldı.  Kursiyerler için çok yararlı olacağını eminim” dedi.

AHŞAP BOYAMA İLE EVİMİZE RENK KATABİLİRİZ

Tanıtılan branşı çok beğendiğini belirten Bahçecik KO-MEK Kursiyeri Ergun Usta, “Ahşap boyamayı uygulamalı olarak görünce çok beğendim. Çok yönlü bir branş, hatta izlerken ahşap üzerinde çok çeşitli şeyler yapılabilir diye düşündüm. Çok renkli, çok hoş ürünler hazırladılar. Bu kursa gelip en azından bazı şeyleri becerir, kendi evlerimize güzel renkli şeyler yapabiliriz diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

HEP KORKUYORUM KO-MEK’E BİR ŞEY OLUR MU? DİYE

KO-MEK kurslarından memnuniyetle bahseden Ergun Hanım, “KO-MEK’te 5. Yılım, çok mutluyum. Hep korkuyorum acaba bir gün KO-MEK’e bir şey olur mu? diye. Bu kurslarla hem kendi sıkıntılarımızı unuttuk, hem de evlerimizi güzelleştirdik. Çok güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. KO-MEK çok hoş bir aile gibi. Bize bu imkanları sunanları Allah başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu.

KALİTENİN ADRESİ KO-MEK

Kocaeli halkına faydalı ve donanımlı eğitim vermeyi amaçlayan KO-MEK kursları, verdiği eğitimlerin yanı sıra toplum içerisinde birlik, beraberlik ve yardımlaşma gibi değerlerin gelişmesine de katkı sunuyor. 10. yılını kutlayan ve bugüne kadar 316 bin 504 kursiyerin eğitim aldığı KO-MEK, her yıl halkın yoğun talebi doğrultusunda 43 kurs merkeziyle verdiği kaliteli eğitimlerle kursiyerlerin sosyal ve kültürel hayatlarına da faydalı olmaya devam ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑