Güncel

Karaosmanoğlu; Su yoksa hayat yoktur

İSU Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılı 1. Olağan Genel Kurulu İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

14 Mayıs 2014 Saat: 18:37
Karaosmanoğlu; Su yoksa hayat yoktur
Karaosmanoğlu; Su yoksa hayat yoktur

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılı 1. Olağan Genel Kurulu İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Saat 15.00 de başlayan genel kurulda 17 gündem maddesi görüşüldü.

2013 YILINDA 54 PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞILINDI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul da sunuş konuşmasını İSU Genel Müdürü İlhan Bayram yaptı. Bayram, “ Yıl içerisinde iki kere genel kurul yapıyor ve ciddi bir şekilde bu kurullara hazırlıyoruz” dedi. 6 ana başlıkta sunumunu yapan Bayram, “Bizim ana görevimiz vatandaşımıza kaliteli su vermektir. Normal şartlar altında yıllık su kullanımımız 225 bin metre küptür. 50 yıl Kocaeli’nin su sorunu olmayacaktır.  2014 Nisan sonu itibariyle abone sayımız  659.991. 2013 yılında 37 proje tamamlamış, 14 devam eden projemiz var. Toplam olarak geçen sene 54 proje üzerinde çalışma yapmışız” dedi.

ŞEHRİMİZE SU SIKINTISI YAŞATMAYACAĞIZ

Sapanca hattı dolayısıyla vatandaşa susuzluk hissettirmedik diyen Bayram, “Günlük tükettiğimiz suyun üçte ikisini Sapanca Gölünden üçte birini Baraj Gölünden alıyoruz. Sapanca Yuvacık kanalı olmasaydı, geçen sene kurban bayramından bir hafta önce suyumuz bitiyordu” dedi. Şuan da Barajda 22 milyon metre küp, Namazgah Barajında 9 milyon 300 metre küp suyumuz var” diye konuştu. Yaşanan kuraklığa karşı alınan tedbirlerden bahseden Bayram, “Yer altı suyu çalışmalarını gerçekleştirdik, kaynak suyu yada derelerden yüzeysel sular almak için projeler ürettik, yapılan çalışmaların ardından günlük toplam 169.570 metre küp su temin edilmesi planlanmıştır dedi. Şehrimize su sıkıntısı yaşatmayacağız diyen Bayram,” ancak bu çalışmalarımıza rağmen bölgede ciddi bir kuraklık var, suyu kullanın ama israf etmeyin” dedi. Haziran ayında Grisu’yu sanayinin ve yeşil alan kullanımına vereceklerini söyleyen Bayram, “ İhsaniye ve Avcıdere barajlarını yaptıktan sonra 2040’a kadar bizim ihtiyacımızı karşılayacak suya kavuşacağız” dedi.

GRİ SUYU SANAYİYE VE YEŞİL ALAN SULAMASINDA KULLANACAĞIZ

Büyükşehirlere olan göçü devlet olarak yavaş yavaş durdurmamız gerekir diyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bir yerde su yoksa orayı bırakın gidin, suyunuz yoksa hayat yok demektir” dedi. 10 yıldır Kocaeli’nin alt yapısına özellikle su teminine büyük önem veriyoruz diyen Karaosmanoğlu, “ 10 yılda Kocaeli’nin nüfusu 400 binden fazla arttı. 2006 yılında küçük bir sıkıntı yaşadık. Ama sonrasında önlemini aldık. Bu yıl su sıkıntısı çektirmedik, önümüzdeki kışa kadar da teknik sıkıntılar haricinde su sıkıntısı çekmeyeceğiz. Suyun kıymetini de daha çok önemsiyoruz. Sanayi uluorta içme suyumuzu kullanmamalı. Onun çaresini de bulduk. Kendileriyle görüştük bazılarıyla protokolümüzü yaptık. Gri suyu sanayiye ve yeşil alan sulamasında kullanacağız. Türkiye’de ilk defa bunu biz yapıyoruz. Gelecekte 10 yıl sonra Kocaeli’nin nüfusunun daha fazla arttığını düşünerek çalışmalarımızı projelerimizi yapıyoruz.

İYİ NOKTADAYIZ AMA YETERLİ DEĞİL

Arıtma tesislerini çok önemsiyoruz diyen Karaosmanoğlu, “ tüm köy ve beldelerde alt yapıyı büyük ölçüde tamamladık. Artık devasa sorunlarımız yok. Hala şebekemizin su kaybımızın yüksek olduğu yerler var” dedi. Karaosmanoğlu, göreve geldikleri dönemden itibaren yüzde 72 olan Barajdan su kaybını yüzde 32’ye indirdiklerini söyledi. Köylerin hayat bulduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “ köyden şehre değil artık şehirden köye gç olduğunu belirtti. Eskiye göre çok daha iyi noktada olduklarını dile getiren Karaosmanoğlu, “ ama yeterli değil, Avrupa düzeyine geleceğiz. Kendimizi değil kentimizi torunlarımızı düşünerek geleceğe yönelik çalışmalar yapalım” dedi.

2013 FAALİYET RAPORUNA CHP’DEN OLUMSUZ OY

İSU Genel Müdürlüğü’nün 1. Olağan Genel Kurulu’nda Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Gurup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, 2013 yılı faaliyet Raporu’nun içeriği hakkında inceleme ve değerlendirmelerinin bulunduğu yazıyı okudu ve 2013 faaliyet raporuna CHP Meclis Gurubu olarak olumlu oy vermeyeceklerini açıkladı.  Yılmaz, Faaliyet Raporu’nun 29. sayfasındaki ‘personel sayısı-norm kadro kıyaslaması’, 38. Sayfasındaki ‘su tahakkuk bilgileri’ ve 129. sayfasındaki ‘bütçe uygulama sonuçları’ konularına dikkat çekti. Yılmaz, Namazgah Barajı hakkında iki defa ihale yapılmış olması dolayısıyla ilk müteahhide verilen 9 milyon TL civarındaki zararın bedelinin Kocaeli halkının çektiğini bu konu hakkında neden bir sorumlu ya da sorumluluk aranmadığını, ihale sırasında ilk müteahhidin neden yeterince araştırılmadığını bu konuda İSU’nun sorumluluğu olup olmadığını sordu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑