O bir anne, o bir bürokrat ve o , başarılı bir işkolik
Gebze’de başlattığı iyilik festivali ile birden fazla projeyi hayata geçirdi. Sadece bürokraside değil, sokaktaki vatandaşın gönlünde de taht kuran İpek Çulha, başarısındaki anahtar kelimeyi ‘’sadece gönlü olan bu işleri yapabilir ‘’ şeklinde açıklıyor.
İnsanları mutlu etmek için çocukların her birini anne niteliğinde gönüllerine giren İpek Çulha , göstermiş olduğu sosyal yardım projeleri ile uluslararası projeleriyle köprü inşa etti.
Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çuha, 1978 İstanbul doğumlu , Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. Yüksek Lisansını ise Yönetim ve Organizasyon üzerine Gebze Teknik Üniversitesinde tamamlamış, yaklaşık 14 yıldır da Gebze’de yapılan yardımların koordinesinde görev yapan işini seven bir gönül elçisi.
600 BİN LİRALIK BÜTÇE
Geçen yıl başlattığı İyilik Festivali Projesi ile gönüllerde taht kuran , Gebze Kaymakam’ı Mehmet Arslan’ın destek ve takdirini de alan İpek Çulha ile İyilik Festivalini konuştuk. Sadece maddi yardım vermeyi bilen bizlere manevi yardımların da yapılabileceğini, sorunları göstererek çözümünde bireyleri dayanışmaya sevk edebileceğimizi hatırlatan bir proje İyilik Festivali.. Geçtiğimiz yıl 61 takım 65 faaliyetle 600.000 liralık bir bütçe kullanarak Gebze için İyiliklerini gerçekleştirmişti. Üstelik sadece işbirliği ve dayanışmayla, devletin kasasında tek kuruş harcamadan.
İpek Çulha iyi bir iletişim uzmanı, sadece kurduğu iletişimle tüm Gebze’yi İyilik üzerine birleştirmeyi başardı. Bu yıl 2. sini gerçekleştirdiği projede ise tam 90 takım, 90 faaliyet ve 1 milyonu aşan bütçesiyle Gebze’yi bir iyilik kenti haline getirmek için uğraştı. Hatta sadece Gebze’de değil , tüm Türkiye’de duyurulmasını ve uygulanmasını sağladı.
TÜRKİYE’DE BİR İLK OLDU
Proje kapsamında ise o kadar çok sorun ve çözümüne yönelik çalışmalar yapıldı ki, İhtiyacı olan öğrencilere kıyafet desteğinden tutunda, engellilere kütüphane hizmeti, dil kursları, kardeş okul ve kardeş aile kampanyaları, seminerler, özel çocuklar için fizyopark, zeka oyunları kursları, kitap oyuncak toplama kampanyaları, kütüphane yapımı, meslek kursları, istihdama yönelik faaliyetler, sokakta çalışan çocuklara yönelik faaliyetler, gençler ve yaşlılara yönelik projelere kadar Türkiye’de uygulanmış ya da ilk kez uygulanan 90 çalışma hayata geçirilmiştir.
16 PERSONELLE ÇALIŞIYOR
Sadece iyilik festivali değil kurumun işi, Gebze’de yardımların dağıtılmasına yönelik olarak kurulan Vakfın Müdürü olan İpek Çulha, 16 personeli ile 40.000 ailelik bir mevcuda da yardım dağıtmakta. Engelli yaşlı aylıkları, nakdi ve ayni yardımlar, Kömür yardımları , Öksüz ve yetim çocuklar, muhtaç asker ailelerine verilen yardımlar, Suriyeli ailelere yapılan yardımlar, eğitim ve sağlık yardımları ile birlikte genel sağlık Sigortası ile ilgili işlemler de vakıf çatısı altında yürütülmekte.
YENİ BİR DÖNEM
Tüm bu başarılı çalışmaları özetlerken Çulha’nın genel değerlendirmesi ise şöyle oluyor: ‘’Sosyal bir kurum olan ve memleketimizin en ücra köşesinde bile olsa, acze düşen her vatandaşa belirli ölçülerde destek sağlayan vakıf, İyilik Festivali ile alanını genişletmiş, ilçede fırsat eşitliği anlamında yeni bir dönem açmıştır. ‘’
KAYMAKAM ARSLAN’IN DESTEĞİ BÜYÜK
Tüm bu projeleri gerçekleştirmelerini sağlayan, her sıkıştıklarında motive eden Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ve Emine Arslan’ın liderliği ve gönülden desteği elbette büyük. Herkesi birlik ve beraberlik adına İyilik ödüllerinin dağıtılacağı ve projenin sonuçlarının izleneceği 3 Hazirandaki ödül gecesine davet eden İpek Çulha , İyiliklerin her zaman olması gerektiğini ve İyilerin her daim kazanacağını ifade etti.