Siyaset

Irak'tan Türkiye'ye küstah tehdit: Vurmaya hazırız

Türk askerinin Musul civarında konuşlandırıldığına dair haberlerin ardından Irak'tan ilk açıklama geldi. Irak Parlamentosu Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim el-Zamili Türk askerine işgalci derken Irak savaş uçaklarının vurmak için

5 Aralık 2015 Saat: 11:59
Irak'tan Türkiye'ye küstah tehdit: Vurmaya hazırız
Irak'tan Türkiye'ye küstah tehdit: Vurmaya hazırız

Irak Parlamentosu Güvenlik Komisyonu Başkanı Musul'a giden Türk askerine işgalci dedi.

Türk askerinin Musul yakınlarında bir üsse yerleştiği haberleri üzerine Irak'tan açıklama geldi. Irak Parlamentosu Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim el-Zamili, binlerce Türk askerinin Musul civarında bir üsse yerleştirildiği haberin doğru olduğunu kaydetti.

‘IRAK SAVAŞI UÇAKLARI HAREKETE GEÇMEK İÇİN EMİR BEKLİYOR’

Zamili açıklamasının devamında Türk askerine işgalci dedi. Askerlerin Irak'ın egemenliğini hedef aldığını söyleyen Zamili, Irak Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının bu güçleri vurmak için Başbakan Haydar El-İbadi'ye bildirdiklerini, harekete geçmek için emir beklediklerini söyledi.

BÜYÜK MUSUL OPERASYONU KAPIDA

Türk Silahlı Kuvvetleri IŞİD'le mücadele kapsamınde bölgede 2 bin 700 Peşmerge, Eski Musul Vali Esil Nuceyfi'ye bağlı 2 bin 400 sünni Arap ve bin 400 Türkmen'e eğitim verdi. Bölgedeki eğitim faliyetlerinin Mart ayına kadar artarak devam edeceği öğrenildi. Daha önce Duhok ve Ebil'de de eğitim veren tecrübeli birliklerin Başika'ya kaydırılması Büyük Musul Operasyonu'nun habercisi olarak görülüyor. Başika'ya en yakın tank taburunun Kanimasi de istihbarat üssünün de Simele'de olduğu, Türk birliklerine olası saldırı durumuna karşı tüm unsurların teyakkuzda olduğu bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑