29-30-31 Ekim 2021 tarihleri arasında Kemer Coantry Binicilik Tesislerinde yapılan Binicilik Federasyonu Paraat Terbiyesi Türkiye Şampiyonası Grade 1 (Seviye 1) kategorisinde Canan Doğan, Türkiye şampiyonu oldu.
30 Ekim Cumartesi günü yapışan 1. ayak yarışmasında 2. olan ve 31 Ekim Pazar günü yapılan 2.ayak final yarışmasında 1.olsu.Genel klasman değerlendirmesinde Türkiye’nin bu branştaki ilk şampiyonu oldu..
Gebze Atlı Spor Kulübü sporcusu Canan Doğan, 31 yaşında ve Yalova’da ikamet ediyor . Her hafta 3 gün zaman zaman 4 gün, Yalova’dan Gebze'ye gidip geliyor.Canan Doğan kendini çok geliştirdi. Atın üstünde duruşu, sevk ve idaresi farklı becerileri, duygularını yönetmesini inanılmaz noktada geliştirecek manuel olarakta kendisini hazırladı.
Tam 2.5 yıldır Yalova’dan Gebze'ye haftanın 3-4 günü , 30 dk’lık antrenmanlara geliyor ve inanılmaz denilen başarıyı elde ediyor.% 99 Engelli bir sporcu olan ve yaşamını tekerlekli sandalye ile devam ettiren (Serebralpalsi hastası) Canan Doğan'ın bu başarısı ve manuel düşünce yapısı pek çok insana ilham oluyor.
İPEK: HEDEF OLİMPİYATLARDA ALTIN MADALYA
Diğer yandan Doğan'ın bugünlere gelmesinde en büyük payı olan Gebze Atlı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Halit İpek, elde edilen şampiyonadan sonra duygularını dile getirdi. '' Hedefleri büyük..Sıra Avrupa’da yarışmak ve nihayi hedefi Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil eden ilk ve tek bayan sporcu olup,altın madalyayı getirmek.'' diyen Halit İpek şunları söyledi; ''Bu noktaya Gebze Atlı Spor Kulübü hariç nerdeyse hiç bir kamu ve kuruluştan destek görmeden geldi.Engelli derecesine göre uygun bir atı yoktu..Hangi kapıyı çaldılarsa hiç kimse ilgilenmedi.İlgilenir gibi yapıldı ama Canan Doğan’a, Canan Doğan gözüyle kimse bakamadı.İçi burkuldu,kalbi kırıldı , üzüldü ama tüm bunları içinde yaşadı.Sustu azmetti ve en güzel cevabı Türkiye Şampiyonu olarak verdi.Ya ablası Gülşah Doğan için ne demeli…Ablası,canı,ayağı,dili,duyguları aslında Canan'ın herşeyi olmuş .Moda tasarımcısı olan yaşam koçu ablası Gülşah Doğanı nasıl anlatalım bilemiyorum. Günümüzde birbirimize selam vermeyi bile çok görmeye başladığımız bu süreçte ablasının desteği ve teşviki ile bu çok zor ama bir o kadar gurur verici sonucu almanın hazzı ile Canan'ın sevincine paydaş oldu.Gülşah Doğan da çok mutlu. Problemler imkansızım zorluklar ve gelmeyen destekler Canan gibi Gülşah’ı da hiç yıldırmadı tam tersi inanılmaz motive etti.Çok uzun ve sıkıntılı bir o kadarda zevkli bir süreç geçirdik.Canan’ı anlatmayacağım artık.Canan’ı anlayanlar anlamış anlamak istemeyenlerde gözlerini kör ve kulaklarını sağır etmiştir.
ÇALMADIK KAPI BIRAKMADIK
Çalmadık ve gitmedik kapı bırakmadık ama ne yazıkki Canan'ın çok daha iyi imkanlarda çalışmasını sağlayabilirdik.Bu olumsuzlukları biz birlikte el ele gönül gönüle vererek gerçek gücün kendimiz olduğunu bu sonuç ile göstermiş olduk.. Türk sporcusuna güven imkan ve ilgi gösterilmesi halinde çok daha büyük başarılara imza atacaklarına olan inancım tamdır.Bundan sonraki hedef tabiki Avrupa ve Olimpiyatlardır.Umarım ce dilerim ki hiç bir destek almadığımız bu süreçte başka çocuklarımızında kendilerini ifade etmeler için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliklerimizi geliştirmek olacaktır . Devletimiz sporcu yetiştirmede destek vermeli,denetlemeli ve düzenlemelidir.Mutluyuz, gururluyuz ve yarınlara daha umutla ve inançla bakarak heyecanınız yeniliyoruz..Destek verilmesi halinde çok Cananlar yetiştireceğimize inanıyoruz.Bu süreçte hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen kulüp yönetim,denetim ve disiplin kurulu üyelerine,Canan Doğan'ın kendisine ailesine yaşam koçu ablası Gülşah Doğana,Antrenörümüz Mustafa Aslan’a, iğne ucu kadar dahi olsa destek veren ve katkısı olan herkese teşekkür ederim. Bu gurur Gebze’nin Kocaeli’nin ve Türkiye’nin ..