Dev projede heyecanlı sona yaklaşılırken,Köprü inşaatında son olarak 208 ton ağırlığındaki 'kule üst kirişi alt paneli', yüksek kapasiteli vinçler yardımıyla 268 metre yükseklikteki yerine yerleştirildi.İki yakanın birleşmesiyle gözlerin çevrildiği 116 kilometre uzunluğundaki çevreyollarında ise çalışmalar hızlandı.Otoyolunun tamamlanan kısımlarında asfaltlama çalışmaları sürdürülüyor.Yapımına 29 Mayıs 2013 tarihinde başlanan 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin en önemli bölümü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü , İstanbul Boğazı'nı 3. kez köprüyle birleştirmişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açılış tarihini açıkladığı köprü ve otoyol şantiyelerinde çalışmalar hızlandırıldı.Köprü üzerine otomobillerin ve trenlerin geçeceği bölümlerde çalışmalar devam ederken, geçtiğimiz günlerde yapılan çalışmayla 208 ton ağırlığındaki 'kule üst kirişi alt paneli' yüksek kapasiteli vinçlerle çekilerek 268 metre yüksekliğindeki yerine yerleştirildi.Kule üst kirişi alt panelleri montajı ile birlikte betonarme kulelerin 240 metre kotu ile 305 metre kotu arasındaki çelik birleşimi tamamlanmış olduğu belirtildi.Öte yandan köprü ayaklarının içine yapılacak olan 4 asansör için de çalışmalar başladı.Her biri bin kilogram taşıma kapasiteli bu asansörlerin tasarımının kulelerin 6 derecelik eğimi dikkate alınarak yapıldığı belirtildi.Asansörlerin, Kulelerin eğimi hissedilmeden yukarıya doğru dakikada 40 metre hızla çıkabilecek kapasitesi bulunduğu öğrenildi.
116 KİLOMETRELİK OTOYOLDA ÇALIMALAR SÜRÜYOR
3. boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde gözlerin çevrildiği 116 kilometrelik otoyolda viyadükler önemli bir yer tutuyor.
Otoyolun 13,5 kilometrelik kısmı viyadükler üzerinden geçiriliyor.
Şu ana kadar projede yer alan 64 viyadükten 48'inde çalışmaların tamamlandığı ve ulaşıma hazır hale getirildiği belirtiliyor.