Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Feci kaza sonrası kafamdaki sorular..!

11 Kasım 2021 Saat: 20:48

Beylikbağı'nda meydana gelen yürek yakan o kazadan sonra, kafamda deli sorular belirmeye başladı.
Acı haber, halen sıcaklığını koruyor. 22 öğrencinin içinde bulunduğu okul sevisi Beylikbağı'nda köprüden aşağı düşmüş, dört öğrenci çocuğumuz ve servisin çarptığı Birsen Giriş yaşamını yitirmişti.

Beş  canın gittiği o kazada, çok sayıda öğrenci çocuklarımız hastanelerde tedavi gördü, görmeye devam ediyorlar. İçlerinden bazılarının ailelerini tanırım. Bir kez daha ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Pandemili günler nedeniyle uzun süre eğitime ara veren okullarımız, son zamanlarda yine Koronavirüs nedeniyle gündemi meşgul ediyordu.
Daha geçenlerde kabine toplantısı sonrası cumhurbaşkanına sorulan soru buydu ; Eğitime ara verilecek mi diye soruyordu meslektaşlarımız. Yani bütün toplumun odaklandığı tek nokta okulların kapanıp kapanmayacağıydı. Bu soruna endekslendiğimizden , daha farklı ve eğitim-öğretim açısından Pandemi kadar önemli olan başka bir sorunu hep birlikte gözden kaçırıyorduk.
Beylikbağı'nda ki feci kaza , bana işte o gözden kaçan gerçekleri hatırlattı.
Okul servislerini , sürücülerini ve araçların hangi şartlarda çalıştıklarını düşünmeye başladım. Umarım ilgililerde en az benim kadar ilgili olurlar.
Bilindiği gibi bölgemiz, okulların yoğunlukta olduğu bir coğrafya. Ve binlerce sanayi kuruluşunu da içinde barındıran OSB yatağı.

Durum böyle olunca yüzlerce fabrika servisine ek, bir de okul servisleri faaliyet gösteriyor. Ve bu noktada bir gerçeği hep birlikte görmeliyiz. O da şu ; fabrika servisi çeken çok sayıda araç aynı zamanda okul servisi de çekiyor. Veya okul servisi çeken araç akşamları da fabrika servisi çekiyor. Dolayısıyla servis şoförü fabrikaya veya okula ''geç kaldım'' kaygısıyla hız sınırını aşabiliyor. Buna yorgunluğu, uykusuzluğu , dikkatsizliği de eklediğimizde ortaya çıkabilecek sonuçlar malum...
Bir başka sorun da şoförle alakalı.
O'nun kişisel sorumluluğu. Ve bu konuda denetime tabi olmalıdır.

Nedir bu?

Örneğin okul servisi çeken şoförler mutlaka psikolojik eğitim almalılar. Bu yetmez elbette, kesinlikle periyodik (üç ayda bir)  devlet hastanelerinde kan testinden geçirilmelidirler.
Ve daha da önemlisi okul servisi  araçlarının sahiplerine sorumluluk düşüyor. Çalıştıracakları şoförleri işe almadan önce sormalı, öğrenmeliler; Kardeşim alkolle, uyuşturucuyla aran nasıl?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Öğretmenler Günü16 Kasım 2024 Saat: 15:30
Gazze19 Temmuz 2024 Saat: 11:32
Gıda Savurganlığı18 Mayıs 2024 Saat: 18:48
8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Tüm Yazıları
Yukarı ↑