Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencileri, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde aldıkları eğitimle bitki uzmanına dönüşüyor. Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde toprağı çapalayıp fide dikmeye öğrenen ü
Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencileri, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde aldıkları eğitimle bitki uzmanına dönüşüyor.
Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde toprağı çapalayıp fide dikmeye öğrenen üniversite öğrencileri, gördükleri staj eğitimi sayesinde bitki uzmanlığına adım atıyor. Bahçede öğrencilerin zorunlu veya gönüllü staj yapabileceklerini söyleyen Uzman Biyolog Tuğçe Ağba, “Bahçemizde her yıl yaklaşık 80 öğrenciyi ağırlıyoruz. Eğitimlerimize Türkiye’nin dört bir yanından öğrenciler katılıyor. Eczacılık, biyoloji, tıbbi ve aromatik bitikler teknikerliği, bahçe ziraatı teknikerliği, ziraat mühendisliği, gastronomi, peyzaj mimarlığı, kimya mühendisliği, organik tarım, seracılık, biyomühendislik, tıp ve coğrafya bölümü öğrencileri staj için en çok başvuru yapanlar arasında yer alıyor.” dedi.
TEORİ VE UYGULAMA BİR ARADA
Eğitimlerin teorik ve uygulamalı olarak 2 ayrı aşamada ilerlediği Türkiye’nin ilk ve tek şifalı bitkiler bahçesinde stajyer öğrenciler, bitkileri tanıdıktan sonra tedavide, kozmetikte ve gastronomide nasıl kullanacaklarını öğreniyorlar. Sulama, budama, fide dikme ve kompost harmanlama gibi birçok eğitimi yerinde gören stajyerler, yabancı ot, fidanlık, kuru yaprak, ağaç çanakları temizleme ve bitki yerlerini değiştirme gibi teknikleri de bu bahçede öğreniyorlar.