Güncel

Gebze'den İzmit'e yürüyorlar

Gebze'de kentsel dönüşümle ilgili sıkıntılar yaşanan yedi mahalle halkı tarafından kurulan "Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu" üyeleri Kentsel Dönüşüme Hayır demek için Gebze’den İzmit’e yürüdü.

24 Mart 2014 Saat: 13:03
Gebze'den İzmit'e yürüyorlar
Gebze'den İzmit'e yürüyorlar
Gebze'de kentsel dönüşümle ilgili sıkıntılar yaşanan yedi mahalle halkı tarafından kurulan "Rantsal Dönüşümle Mücadele Platformu" üyeleri Kentsel Dönüşüme Hayır demek için Gebze’den İzmit’e yürüdü.
Gebze’de kentsel dönüşüm projesi içinde yer alan Adem Yavuz, Cumhuriyet, Hürriyet, İnönü, Mevlana, Ulus ve Yavuz Selim mahallelerinde oturan vatandaşlar tarafından kurulan Rantsal Dönüşümle mücadele Platformu üyeleri kentsel dönüşümü protesto amacıyla yürüyüş düzenledi. 
 
SİYASİLERDEN TAM DESTEK
Platform üyeleri Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, CHP Gebze Belediye Başkan adayı Yakup Yılmaz, HDP Gebze Belediye Başkan Adayı Muhammet Uludağ, EMEK Partisi Gebze İlçe yöneticileri, Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı temsilcileri de Cumhuriyet Meydanına gelerek platform üyelerine destek verdiler. Platform sözcüsü Hakan Yoğungan tarafından basın açıklaması yapıldı. Platform olarak bugüne kadar kentsel dönüşüm projesi hakkında görüşlerini açıklamalarına, taleplerini dile getirmelerine karşın bugüne kadar hiçbir somut adımın atılmadığını söyleyen Hakan Yoğungan, alın teriyle kurdukları mahallelerdeki 2/B arazilerinin yüksek bedeller ile çıkartılması ile yaşadıkları bölgelerin afet riskli alan ve kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmek suretiyle sürgün edilmek istendiklerini ileri sürdü. Yoğungan; “Bu amaçla 6306 sayılı afet yasası, 6292 sayılı 2/B yasası, 775 sayılı gecekondu önleme yasası, 2981 sayılı imar ıslah yasası, 4721 sayılı TMK’nın mülkiyet ve zilyetlik ile ilgili bölümleri, 5393 sayılı belediye kanunu ve 3194 sayılı imar kanunu gibi kanunlar bizlerin elini kolunu bağlıyor.” Dedi. 
 
dsc_0026.jpg
 
6306 sayılı afet riskli alanlarla ilgili kanunun Anayasa Mahkemesi tarafından görüşülerek 4 maddenin iptal edilmesine karşın tehlikenin hala ortadan kalkmadığını belirten Yoğungan, bir alanın afet riskli alan ilan edilmesi ile ilgili hiçbir kriter bulunmadığını, (Gaziosmanpaşa mezarlığı, Sekapark gibi) Çevre ve Şehircilik Bakanlığının istediği alanı afet riskli alan ilan edebilmekte olduğunu bu nedenle bu tür adaletsizliklerin giderilmesini talep ettiklerini ifade etti.
Yamlaşık 50 kişilik platform üyesi grup yapılan basın açıklamasının ardından İzmit’e doğru yürüyüşe geçti. 
 
dsc_0031.jpg

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑