Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni AKM Projesinin Tanıtım programına katılıyor.
48 yıl önce inşa edilen ve geçmişte birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Atatürk Kültür Merkezi, 1969 yılında hizmete girdiğinde, dünyanın en büyük dördüncü sanat merkeziydi. AKM, 2008 yılından bu yana kullanılmıyor.
Haliç Kongre Merkezi'nde "Yeni AKM Projesi"nin tanıtım toplantısı yapılıyor. 'Yeni AKM Projesi'nin tanıtımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştiriliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
"Atatürk Kültür Merkezi projesinin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu projenin ortaya çıkmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
2019'un ilk çeyreğinde inşallah tamamlanıp hizmete girdiğinde İstanbul'umuz ve ülkemiz için yüz akı ve sembol bir mekan haline gelecektir.
Açılışının üzerinden bir yıl geçtikten sonra yangın felaketi sebebeyle kapılarını kapatmak zorunda kalmıştır. 1977'nin ardından depreme dayanıksız olduğunun ortaya çıkmasına kadar verdiği hizmetler önemlidir. İncelemeler bu binanın artık kullanılamayacağını göstermiştir.
15 yıl önce başlaması gereken bir işe bugün başlanıyor. AKM'yi çoktan bitirmiş, milletin hizmetine sunmuş olmalıydık. Ülkemizin kaybettiği yılların hesabını kim verecek.
İstanbul'da inşa etiğimiz yeni havalimanı ve diğer büyük projeleri engellemek için uğraşan güçle Suriye ve Irak'taki operasyonlarımızı sabote etmeye çalışan el de aynıdır.
Biz proje tanıtım töreninde bir arada bulunduğumuz AKM'nin yeniden inşası konusunda da sabırlı bir duruş sergiledik. Hedeflerimizden de taviz vermeden işte bugüne geldik. Daha işlevsel bir şekilde inşa edilecek yeni Atatürk Kültür Merkezi'nden en çok sabote etmek için uğraşanların yararlanacağını da biliyorum. Onların yanlış yolda gidiyor olmaları bizi doğru işler yapmakta alıkoyamadı.
AKM inşallah 2019 ilk çeyreğinde, Murat Bey'den sözünü aldım, bitireceğiz. Zaten mermerlerine varıncaya kadar her şeyleri sundular. Beraberce bakanımla birlikte şu uygundur, şu değildir, hazırlıklarını yaptık. Adım adım bunları takip edeceğiz. İşimize sahip çıkmazsak bunun sonucunu yakalamak da mümkün değildir. Bu olmazsa olmaz bir süreç.