DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

'Yaman İkili''

5 Kasım 2015 Saat: 20:24

1 Kasım sonuçlarının ülke genelinde çıkardığı  fotoğrafı bir tarafa bırakıp bölgemize bakarsak, ortaya müthiş bir ikilinin çıktığını söylemek  doğru olur.

Dilovası’ndan bahsediyorum..

Dilovası’nda ortaya çıkan tablo; Ahde vefanın en güzel örneği, dostluğun perçinleşen sonucu ve de başarıya giden muntazam uyumun bir göstergesidir..

Daha doğrusu 1 Kasım, ’Yaman İkili’nin doğduğu tarihtir.

Evet 1 Kasım,  Cemil Yaman ve Ali Toltar ikilisinin doğuşudur.

Gerekçelerimi anlatmaya çalışacağım ama, önce bir konunun altını çizelim. Seçimlerden hemen sonra Yaman ve Toltar’la alakalı yazılıp çizilen,  siyasette iki dava arkadaşı, özelde ise iki yaren olan  bu iki ismin karşı karşıya getirilmesi yönündeki yorumlara bıyık altından gülüp geçtiğimi söylemeliyim. Yaman ile Toltar’ın bağlarını bilmeyen, hele de Dilovası tarihiden bihaber us’ların  oturdukları yerden ahkam kesmeye çalışmaları sadece siyasi fesatlıktır.

Zira, bizim meslekte eleştirmek, yorumlamak bilgi birikimi ve  yeterli donatıyı gerektirir.

Yani, daha ilk günden Yaman ile Toltar’ın kamuoyuna  hasım  gibi yansıtılmaya  çalışılması tamamen bilgi yetersizliği neticesidir.

Gelelim ‘’Yaman İkili’’ teşbihime.

Bir kere şunu teslim edelim: Cemil Yaman’ın milletvekili seçilmesi Dilovası için gurur  verici sonuçtur. Dilovası  siyasi tarihine altın harflerle yazılması gereken bir başarıdır.

Yaman’ın seçilmesi ayrıca Dilovası için bir şanstır. Nitekim bölgeyi çok iyi bilen, bir dönem belediye başkanlığı yapmış, ilçeye katkı sunmuş olan Yaman, ihtiyaçları da , halkın beklentilerini de cebinde taşımaktadır..

Yaman’ın vekilliği belediye içinde bir fırsattır.

Halef-selef ilişkisi nedeniyle Ali Toltar’ın da işini kolaylaştıracaktır. Ve   inanıyorum ki, bugüne kadar aralarında hiçbir rekabet  eğilimi  olmayan Yaman-Toltar  isimleri bundan sonraki süreçte Dilovası’nın  çıkarları nedeniyle ‘’muhteşem ikili’’ olarak anılacaklardır.

7. sıradaki Cemil Yaman'ın kazanmasında AK Parti’nin  kazandığı sempatinin büyük etkisi var. Ancak bir gerçekte şu: Ali Toltar ve ekibi  ilçede harika bir saha çalışması yaptı.  Osman Akbulut’un başkanlığındaki İlçe Teşkilatı olağan üstü performans sergiledi.

Yanlış anlaşılmasın da daha önemli bir ayrıntıya dikkat çekeyim.

Bilindiği gibi Cemil Yaman Kürt kökenli bir siyasetçidir. Dilovası halkının  neredeyse yüzde 90’ı Yaman’la aynı etnik kökten  gelir. Dolaysıyla ilk algı orada HDP’nin yüksek oy alabileceği yönündeydi. Ancak sonuçlar hiç de düşünüldüğü gibi olmadı.  Etnik  rey’ler AK Parti’ye  yönelerek Dilovası’nda yedi bin artıp Cemil Yaman’ın hanesine yazıldı.

Peki niçin böyle oldu?

Çünkü Ali Toltar çok ama çok çalıştı.

Özel bir anekdot yansıtayım…

Henüz listeler açıklanmamıştı. Yaman, sadece aday adayıydı.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’la bir telefon görüşmemde sordum: Cemil Yaman’ın durumu ne olur Başkan?

Toltar’ın verdiği cevap aynen şöyleydi: İlk beşte olmasını arzuluyorum. Cemil bey kardeşimizdir, Dilovası’na emeği-katkısı çoktur. Listede yer almasını yürekten istiyorum, desteğimiz o yönde. Seçilebilmesi için  elimizden geleni yapacağız, kazanması için gece-gündüz uyumadan çalışacağız. O meclise giderse Dilovası kazanır.

Evet, Toltar’ın Yaman’la alakalı düşüncesi böyleydi. Nitekim listeler açıklandığında 7. sırada olmasına rağmen herkes çok çalıştı. Türk-Kürt demeden Dilovası halkı Yaman için çalıştı, bütün AK Partililer el ele verdi çalıştı, özellikle de Ali Toltar gerçekten gecesini gündüzüne katarak çalıştı.

Gelelim bugün ve yarına.

Dediğim gibi Yaman, Dilovası tarihi için bir şans ve halkı için gurur  abidesidir. İnanıyorum ki,  şimdi Ali Toltar ile oluşturdukları ‘Yaman İkili’, Dilovası’nın sorunlarının çözümünde ve hızla gelişip büyümesinde iz bırakacaklardır.

Ayrıca siyaseten her ikisininde eli güçlenmiştir. Ele ele vererek Dilovası’nın kalkınmasında mihenk taşı olacaklarını söylemekte yanlış olmaz.

Demem o ki;  Toltar, Dilovası’nda edindiği erk’i ve  sevgi selini bu kez dostu Yaman lehine, oy’a dönüştürmeyi başarmıştır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

KISA FİLM...11 Ekim 2024 Saat: 14:26
Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Tüm Yazıları
Yukarı ↑