DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Siyasette ‘’kin’’ ve Türkkan

27 Mayıs 2015 Saat: 16:28

Siyasetle iştigal eden insanların en tehlikelisi  içi ‘kin’ ve ‘nefret’  tohumlarıyla benzenmiş olanlardır. Bunlar hem  sakıncalı, hem de vefasız olurlar. Egoları fazladır. Kendinden başkalarını düşünmedikleri gibi, bir başkasına  saygıları da olmaz, yaşama hakkı da tanımazlar. Hayatları ‘takiye’ yapmakla geçer.

7  Haziran seçimlerine sayılı günler kala tanıdığımızı sandığımız bir çok siyasetçinin bu meziyetlerini çok sıkça  görmeye başlıyoruz. Sahalarda el sıkarken bile takiye içinde oluyorlar.

Kin ve nefret duyusu tavan yapmış siyasetçiden  topluma yarar gelmez. Zira bu tür siyasetçiler egolarını tatmin etmek için seçmeni basamak olarak görür, yarenlerini kullanılacak meta olarak algılarlar.  Kimseye faydası olmadığı gibi, mensubu oldukları siyasi partiye de zarar verirler. Çevreleri daralır, gönül verenleri azalır, yol yürüyenleri zamanla ortadan kaybolur, kaçar.

Nedense bunları yazarken aklıma Lütfü Türkkan geldi.

Ne derece iniltili olur bilemiyorum ama,  içi kin ve nefret kaplı siyasetçiye örnektir Türkkan. O nedendendir ki, ikinci sıradan aday olmasına karşın durumu sıkıntılıdır.. Çünkü gereğinden fazla kompleksli, haddini aşan edalar içindedir.

Lütfü Türkkan’ı  çok uzun yıllardır  tanırım, iyi tanırım. Huyunu suyunu, mizacını bilirim.

Fakat geldiğimiz noktada anladım ki, aslında sadece tanıdığımı sanıyormuşum. Kendimi kandırmışım. Onun ne denli kindar biri olduğunu idrak edememişim.

İki örnek vereyim.

Belki bunu yazmam etik değil  ancak, yazmalıyım ki ; Türkkan’a  niçin ‘kindar’  dediğimi  daha iyi anlatmış olurum.

Geçtiğimiz günler Türkkan’ın Gebze’de SMK ‘sinin açılışı vardı. Bizde oradaydık. Kucaklaştık, başarı diledik.  Gölge Medya’yı  ziyaret edeceğini söyledi, randevulaştık. Gazetemizdeki arkadaşlar Türkkan’ın ziyaretine hazırlık yaptılar. Kişisel arkadaşlığım nedeniyle ikramda kusur etmemek için arkadaşlarımız ellerinden gelen hazırlığı gerçekleştirdiler.

Saatler saatleri kovaladı Türkkan ortada yok. Randevusuna  sadık olmadığı  gibi bir de  saygısızca ve terbiyesizce telefonumuzu engellediğini öğrendik. Teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı  Erkan Azeri ile Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir’e durumu anlattık. Türkkan’ın davranışının saygısızlık olduğunu aktardık.

Sonra öğrendik ki sebep akla ziyan bir gerekçeymiş. Özetle kin.

Hatırlayanlar olacaktır; Birkaç ay önce  AK Parti Kocaeli Milletvekili M.Ali Okur’un davetlisi olarak Ankara’ya gitmiştik. TBMM’de temaslarda bulunmuş, Okur’un misafiri olmuştuk. Neymiş efendim o gün Türkkan’ı ziyaret etmemişiz. Şimdi seçim dönemiymiş  ilan-reklam için kendisine yanaşıyormuşuz.

Be ey gafil!

Gölge Medya’nın, Gölge Dergi’nin, Gölge Gazetesi’nin senin vereceğin üç kuruşluk reklama ihtiyacı mı var sandın.! Hatırla; 2007 yılında girdiğin seçimde gazetesinde senin reklamlarını parasız ve destek amacıyla yayınlayan Gebze'deki tek gazete sahibi değil miyim? Unuttunsa İzmir'deki bayan daışmanına sor, o da unuttuysa Yavuz Ercan'a sor. Anlamadığın bir şey var, bizimki gönül dostluğuydu, aha onu da sildik attık.

Bu olaydan sonra anladım ki, Türkkan cidden içi kin ve nefret  bağlamış bir mebus.

İkinci örnek;

Geçenlerde Türkkan  GESİAD’ı ziyaret ediyor. Yönetim kurulu Türkkan’ı dinleyecek, tanışacak. Bir kişi eksik, o da yolda gelmek üzere. Diyorlarki Türkkan’a ‘’Sayın Vekil, Murat Bey’de gelmek üzere, gelsin de  başlayalım toplantıya.’’

‘Murat kim?’ diye soruyor Türkkan.

‘’Murat Dağdeviren. Dağdeviren Medya, Demokrat Gebze’nin sahibi. Kendisi yönetim kurulu üyemizdir’’ cevabını veriyor GESİAD’cılar.

Lütfü Türkkan tepki gösteriyor ve içinde beslediği kini orada da kusuyor. ‘’Ben Dağdeviren’i beklemem. Onun olduğu yerde de konuşmam. Kendisini ziyarete gitmiştim, içeride misafiri varmış, toplantıdaymış diye beni sekreteri bekletti.’’ sözleriyle içine dert olmuş kini dışa vuruyor.

Şimdi anlıyor musunuz Türkkan’a niçin kindar ve egoist dediğimi.

Var mı böyle bir şey?

Sen milletvekilisin  diye insanları hakir göreceksin, havalarda uçacaksın, sözüne , randevuna sadık olmayacaksın, canın istediği zaman istediğin kişiyle görüşme hakkın var sanacaksın, artistlik yapacaksın.

Sonra da sana ilgi göstermeyenlere  kin ve nefret kusacaksın.

Hadi oradan sende.! Sen insanları yok sayarsan, senide yok sayalar. Bu kadar net.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
Tüm Yazıları
Yukarı ↑