DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Silvan kapak olsun

14 Kasım 2016 Saat: 11:23

Siyasette başarının kabulü , bazen değişik görevlendirmelerle de teyit edilir. İllaki ‘al sana madalya’ denmez. Onun yerine ; deneyim ve tecrübesinden yararlanılmak üzere farklı alanlarda görevlendirme yapılır ki , bunun adı ‘ödüldür’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ının Güneydoğu’ya görev atamasına bu pencereden bakmam gerekir.

Özellikle Köşker’e verilen ‘Silvan ilçesi danışmanlık görevi’ muhtemelen bazı çevrelere kapak niteliğindedir.

Yani Devlet, yani İçişleri Bakanlığı, yani AK Parti tepe yönetiminin ince bir nüansı ve mesajıdır kamuoyuna.

Açalım…

Hani her fırsatta  Gebze Belediye Başkanı Köşker’e göndermeler yapan, onu bir kaşık suda sözde boğmaya çalışan ‘o kafalar’ var ya, hani Köşker’e belden aşağı vurup ‘şucu-bucu’ diye itham eden kafalar…

İşte o kafalara kapaktır bu görevlendirme.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi terörle mücadele eden, dolaysıyla da belediyecilik hizmetlerinden yeterince nasibini alamayan kayyum yönetimindeki bir ilçemizdir. Devlet, Silvan’ın yerel hizmetlerde başarılı olmasını ve halkın en iyi hizmeti almasını planladı. Hal böyle olunca da oraya deneyimli, becerikli, üretken bir Belediye Başkanı’nı danışman olarak görevlendirmeyi uygun buldu.

İşte o isim Adnan Köşker oldu.

Görevlendirme tebliğ edildiğinde pek çok okurumuz telefonla bize ulaşıp işin aslını sorduklarında da aynı şeyi söyledik: Köşker kayyum olarak atanmadı, deneyim tecrübesi olarak görevlendirildi.

Evet, Adnan Köşker’in Silvan’a ‘tecrübe’’ görevlendirilmesinin pek çok anlamı var. Belirli zamanlarda Silvan’a gidecek, oradaki Belediye Başkanı ve ilgili mercilere belediyecilik anlamında deneyimlerini aktaracak, Silvan’ın kalkınması ve kentleşmesi noktasında önerilerini aktaracak.

Bu, Köşker için elbette çok önemli bir görevlendirmedir. Zira Türkiye’de yüzlerce AK Parti’li Belediye Başkanı içinde Köşker’in seçilmesi önemlidir. Gebzeli olarak bizlerinde gurur duymamız gereken bir görevlendirmedir.

Buradan, asıl ‘o kafaların’’ çıkarması gereken  bir derste şudur; Ak Parti Genel Merkezi , Köşker’in Gebze’deki başarılarını  kabul etmiş ve onun siyasetteki ‘ak’lığını da teyit etmiştir.

Bu da , halen Köşker’i harcamaya çalışan o kafalara kapak olsun.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

KISA FİLM...11 Ekim 2024 Saat: 14:26
Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Tüm Yazıları
Yukarı ↑