DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Özetle Yaman

17 Mart 2016 Saat: 14:18

‘’Milletvekili olup da duruşu değişmeyen kaç siyasetçi tanırsın?’’ diye sorsanız, örnek verebileceğim kişilerin başında belki de, Cemil Yaman gelir.

Dün Gölge Medya’ya  ziyaretimize gelince onu hem can kulağıyla dinliyor, hem de ‘Ne zamandır tanıyorum’’ diye içten içe düşünüyordum. Soruma cevap bulamadım. Belli ki epey yıl olmuş. Ya us’um da problem var, ya da yaşlılık belirtileri.  Nitekim sadece onu  çocukluk evresinden tanıdığım sonucuna vardım. Siz deyin 30, ben diyeyim 40 yıl.

Yani her evresini çok iyi bildiğim birisi. Siyasette önlenemez yükselişine de şahit olmuşum, herkes gibi.

Dün bir  ayrıntıyı daha  düşündüm…

Yaman, Gölge’ye Belediye Başkanı kimliğiyle geldi. Siyasetçi kimliğiyle geldi. Milletvekili aday adayı ve  Milletvekili adayı kimliğiyle geldi. Velhasıl dün Milletvekili olarak çayımızı içti.

Tüm bunlardan daha da önemlisi; sade vatandaş Cemil olarak da biliriz, ayakkabı boyacılığı yapıp okul harçlığını çıkardığı günleri de hayal meyal hatırlarız.

Dün bir kez daha gördüm ki, böylesi bir yükseliş içinde değişmeyen tek şey, onda var olan kişilik ve  mütevazilik olguları. Belki de Cemil Yaman’ı ‘Cemil’’ yapan da bunlar.

Bırakın bölge siyasetini, Türk siyasetinde Yaman gibi insanların çoğalmasına cidden ihtiyacımız var. Geldiğimiz süreç belli, mecliste birbirini yiyen, ne oldum delisi olan vekil sayısı azımsanmayacak  kadar çok. Öylesi bir ortamda tertemiz siyasetçilere ihtiyacımız olduğu da bir  gerçek. İşte Cemil Yaman o ihtiyaç duyduğumuz siyasetçilerden biri.

Demek istediğim şu: Var olan değerlerin kıymetini bilmemiz gerekiyor.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
Tüm Yazıları
Yukarı ↑