DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Miting ve Adnan Menderes

19 Ekim 2015 Saat: 16:32

Bizim toplumda başarıyı alkışlamama ve haz edemem gibi bir  kısır  gelenek var. Basın’da da bu böyle. Siyaset edenlerin ise yapısında bulunur eleştirmek ve yermek. Bazen kıskançlıktan, bazen çekemezliktan, bazen de fesatlıktan devreye girer bu durum.

Oysa, ‘’Yiğidi öldür hakkını ver’’  özdeyişini dikkate almış olsak her şeye muhalefet etmek durumda kalmayacağız. Böylece  toplumsal başarı grafiğimizi yükseltecek, proje geliştiren insanları yeni başarılara teşvik edeceğiz.

Örneklendirelim…

Geçtiğimiz gün hizmete açılan Adnan Menderes Kültür Merkezi  bende ayrı bir bakış açısı bıraktı. Takdir edilmesi, övgüyle dillendirilmesi gereken bir hizmet olması bir tarafa, öncesini bildiğimden yazmak gereği hasıl oldu.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın ‘’Sözümüz sözde kalmadı’’ dediği Adnan Menderes Kültür Merkezi’nin henüz proje aşamasındayken yankıladığı günleri bilirim.

Hatırlayalım..  Orası henüz park iken KM projesi düşünülürken bir takım çevreler muhalefet etmiş, Karabacak’ı sert ifadelerle eleştirmişlerdi. ‘’Buraya kültür merkezi mi olur, park yerinde dursun.’’ Gibi sığ düşüncelerle Karabacak’ı kendilerince yerden yere vuranlara o tarihlerde yazdığım bir yazıda şu ifadeleri kullanmıştım: ‘’Darıca halkı hizmetin en iyisi hak ediyor. Bu park geceleri alkoliklerin, bağımlı madde kullananların ini olmuş. Aileler gelip oturamıyor bile. Kültür merkezi olması mahalleye katma değer katacak, Darıca halkı merkezden çok yönlü istifade edecek’’

Evet bu düşüncelerimle kültür merkezinin yapımına açık destek vermiştim. Önemli olan böylesi dev bir projenin hizmete girmesi, Darıca halkına kazandırılmasıydı. ‘’Kültür merkezinin sahilde olması gerekir ‘’diyenlere de ‘’Ne fark eder, önemli olan hizmeti Darıca geneline yaymaktır. Millet sanat icra ederken denizi mi seyredecek’’ şeklinde cevaplar vermiştim.

Nitekim her şeye rağmen o dev projeyi ilçeye kazandırdı Şükrü Karabacak. Şimdi Darıca’nın bir kültür merkezi var ve beklide çevreye örnek olacak bir hizmet.

Bu noktada altının çizilmesi gerek iki konu var. Birincisi Şükrü Karabacak’ın sözünün sözde kalmadığı gerçeği. Diğeri ise Darıca halkının hak ettikleri hizmetleri görmüş olması.

BAŞBAKAN MİTİNGİ

Yine  en üstte savunduğum görüşlerden yola çıkarak AK Parti’nin dün düzenlediği ‘’Başbakan Gebze’de’’ isimli mitingini irdeleyecek olursak, gerek Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e, gerekse İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ile Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba’ya haklarını teslim etmek ve başarılarını tebrik etmek gerekir.

Zira son on gündür ‘’Miting yine ertelenecek, kent meydanı dolmayacak, AK Parti umduğunu bulamayacak’’ şeklinde eleştirenlere vurulmuş en büyük tokattır mitin neticesi. 13 yıl sonra bir Başbakan ağırlayan Gebze, gerek coşkusu gerek on binlerce katılımcıyla Başbakan’a en iyi ev sahipliğini göstermiştir. Mitingde Başbakan’ın verdiği sözler, Gebze’yi ilgilendiren müjdelerde ilçemiz ve bölgemiz için hayati konulardır.

Teknik detaylara girmeyeyim ama; Gebze’nin ulaşımını çok rahatlatacak bir  metro ağı sözü, Kocaeli’ni bir uçtan diğerine bağlayacak güzergahların yapılacak olması tarihi bir adımdır. Öneminin idraki gerekir.

Ayrıca,  kazasız belasız muhteşem bir mitingin  gerçekleşmiş olması  Gebze siyaseti için kazanımdır.

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi ile Başbakan’lı AK Parti mitingine bir de bu çerçeveden bakmak gerek. Tabi  ‘at gözlüğü’’ ile bakmadan.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

KISA FİLM...11 Ekim 2024 Saat: 14:26
Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Tüm Yazıları
Yukarı ↑