DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Köşker'in Bir Farkı

30 Aralık 2015 Saat: 16:08

Dün, KOM TV’de  canlı yayında,  Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in mini  keman resitalini izlerken çok eskilere gittim.  Gazeteciliğe başladığım yıllardan bugüne , Gebze’yi yöneten şehreminleri düşündüm.

Rahmetli Sedat Tüze, 12 Eylül’ün Başkanı Kubilay İlgün,  Bülent Atasayan, M.Emin Akın, merhum Ahmet Penbegüllü, İbrahim Pehlivan  ve Adnan Köşker..

 Arada  başkanlık yapan Özgür, Öztürk, Malkoç’ları saymıyorum.

Konuya siyaset dışı baktım. Gebze’ye kazandırdıkları veya kazandırmak istedikleri projeleri bir tarafa bırakıp genel kültür  ve sosyal yönlerini  irdeledim. Bunu yaparken Adnan Köşker’in zaman zaman bazı tutarsız kişilerce niçin eleştirilere maruz kaldığını daha iyi anlamış oldum.

Bana göre  Köşker , bu kentin bugüne dek  gördüğü en sosyal Belediye Başkanı ‘dır. Klasik Belediye Başkanlarının ötesinde,  yenilikçi ve  içi insan sevgisi dolu bir kişidir. Ve olması gerekendir.

Adam keman çalıyor..

Adam at’a biniyor…

Adam kayak yapıyor..

Adam yüzmede iyi..

Adam  sporsuz güne başlamıyor..

Ve entelektüel bir kişilik. Muhafazakar ilkelerinden ve yaşantısından da  ödün  vermiyor. Tüm bunları yaparken vatandaşına da örnek oluyor. Hizmetlerini, Gebze’ye iki dönemdir kazandırdığı önemli ve büyük projelerini yazmayacağım.

Köşker bu kent için bir kumaştır. Adına ister Hint kumaşı deyin, ister  saten. Çünkü  kent  sorumluluğunu son yıllarda zirveye çıkaran isim de Köşker’dir. Oldum olası Belediye Başkanlarının  ‘oturan’ olanlarına karşıyımdır.

Zira Belediye Başkanı oturan değil, kenti hizmete doyuran olmalıdır. Bu da yetmez, hem kendini geliştirmeli hem de kentliyi. Yaşamıyla, felsefesiyle, özel hayatıyla, öngörüleri ve sosyal ilişkileriyle donanımlı olmalıdır. Yoksa bir park yapmak, bir tretuvar kazandırmak gibi basit hizmetler Belediye Başkanının işi olmamalı. Geçmişte çok gördük. Küçük bir parkı böbürlene böbürlene anlatanları.

Maziye baktığımızda Köşker’in farkını daha iyi görmek mümkün olabiliyor. O farklardan birini dün TV’de Köşker’i izlerken  yakaladım. Stüdyoda arka planda Gebze Belediyesi’nin flaması, Gebze’mizin reklamı. Ekranda elinde keman, dinleyenleri mest eden bir Köşker. Böyle durumlarda  bir Gebzeli olarak gurur duymamak elde değil.

‘’İşte, benim Başkanım’ bu dedim.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

KISA FİLM...11 Ekim 2024 Saat: 14:26
Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Tüm Yazıları
Yukarı ↑