DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Köşker’in mısır patlatması..!

14 Temmuz 2015 Saat: 16:16

Evde mısır patlatacaksan  işi iyi bileceksin. Kıtır kıtır olması için tekniğini öğrenmek şart. Hele kış aylarında TV izlerken patlamış mısır iyi gidiyor. Ailece  patlamış mısır yemenin keyfini sürmenin yolu, mısır patlatma tekniğini bilmekten geçer.

Tekniğini dün Köşker’den öğrendik.

Anladık ki , iyi bir patlamış mısırı elde etmenin yolu on beş dakika. Sonra afiyet olsun.

Bilenler bilir; Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker  zeki olduğu kadar  hazır cevap ve teşbihi bol bir insandır. Dün sahur programında bol teşbihli icraatlarını anlatırken Gebze’de son dönem yapılan, ancak bizlerinde gözünden kaçan bir çok önemli projeden haberdar olduk.

Önce projelere değineyim, sonra mısır patlatma teşbihine.

Böylece Köşker’in niçin bu kadar el üstünde tutulduğu ve böylesi destek gördüğü sorusuna cevap çıkmış olur.

Gebze’nin kentleşmesine yönelik önemli projelerin hayata geçirildiği bir gerçek. Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği bazı projelerde var. Tümü Gebze’nin daha modern, daha yaşanabilir ve de marka şehir olması yönünde atılan adımlardır. Bu gerçekten yola çıkarak tespit edilen ihtiyaçların ivedilikle hayat bulması noktasında ise Köşker ‘in kente olan düşkünlüğünü ve  Gebze’yi çok iyi tanımasından kaynaklandığını söylemek yanlış olmaz.

Mesela: Gebze’de bir Cuma pazarı sorunu var. Düğün salonlarının çarpıklığı, bazı mahallelerde  sosyal park yetersizliği, otopark ihtiyacı, Yavuz Selim’de imar eksikliği, merkezde sosyal yaşamın  daha üst seviyeye çıkarılması beklentileri.

İşte  Köşker, tüm bunların ne denli zaruri ihtiyaç olduğunun farkında ve  dün gece anladık ki her bir soruna yönelik ciddi çalışmalar var.

Açayım;

Tatlıkuyu’da hem otopark, hem de düğün salonları ihtiyacını karşılayacak bir proje başlatılmış. Bir çok  mahallede ya şuyulandırmaya gidilerek  , ya da ada  niteliğinde  arsalar satın alınarak  park ihtiyacı karşılanabilecek. Merkezde ise esnaf dayanışması kapsamında geliştirilecek projelerle geç saate kadar dükkanların açık kalması sağlanacak ve Eskiçarşı’ya hayat kazandırılacak. Başta parklar olmak üzere Gebze’nin kilit noktalarına  mobeseden  daha duyarlı kameralar yerleştirilecek. Uygulama  hırsızlığa karşı caydırıcı önlem olurken can ve mal güvenliğini de sağlamış olacak.

Köşker’i dinlerken çok şey öğrendik. Darıca trafiğini bile  rahatlatacak olan E-5’deki  köprü çalışmasından tutunda Anibal Kavşağı projesine kadar pek çok taze haber aldık.

Köşker konuşurken kendime  sorduğum bir sorunun yanıtını da bulmuş oldum. ‘’Niçin her kesimden bu denli destek görüyor, neden herkes Adnan Köşker’i seviyor?’’

Soru buydu.

Cevabıma gelince ; Koltukta  ikinci döneminin ikinci yılına yaklaşan Adnan Köşker’i  Gebze’de gelmiş geçmiş diğer belediye başkanlardan ayıran en büyük fark mütevazi olması ve ego duygusunu taşımaması. Partizanlık yapmayan, her gördüğüne sarılan, görevini kutsal belleyen mizaca sahip olmasından kaynaklı bir sevgi seline kavuşması en büyük farklar diyebiliriz.

Gelelim mısır patlatma teşbihine.

Diyor ki Köşker; Eğer mısır patlatacaksak on beş dakika  beklememiz gerekiyor. Bu süre zarfında mısır kıvamına gelir ve patlama başlar. Bizde ikinci dönemin 1.5’uncu  yılındayız.

Yani demek istiyor ki; Artık icraatta, hizmette patlama dönemine girdik. Birinci dönem Gebze’yi baştan sona taradık, tespitler yaptık, ihtiyaçları , beklentileri listeledik. İkinci dönemin ilk yılı tüm projeleri masaya yatırdık, hazırlık yaptık, finansları oluşturduk. Şimdi projelerin gözle görülecek dönemindeyiz, patlama dönemindeyiz.

E bize de beklemek, izlemek, sonunda da ‘Hayırlı olsun’’ demek düşüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
Tüm Yazıları
Yukarı ↑