DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Köşker hedefe mi konuluyor?

19 Ağustos 2015 Saat: 00:32

Tekrar seçimin konuşulduğu şu günlerde önce AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı’na yönelik düzenlenen komplo, ardından Gebze Belediyesi ile ilgili ortaya atılan iddialar, ister istemez akıllara çeşitli sorular getiriyor.

Ve soruların başında gelen ise ; ‘’Acaba Köşker hedefe mi konuluyor?’’ yönündedir..

Dikkat ederseniz 7 Haziran seçiminden sonuç çıkaramayan, koalisyonu  oluşturamayan  muhalefet, düne nispeten ‘erken seçim olmalı’’ görüşlerinden de geri adım atmış durumda. Yarın seçime hazır olamayan muhalefetin iki taktik içinde olduğunu söylemek doğru olur.

Birincisi; Zaman kazanmak ve terör  olaylarının tırmanmasını beklemek.

İkincisi ; Yerel yönetimlere yüklenmek.

Dikkatinizi çekmek istediğim konu ise bu ikinci şık. Bilindiği gibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ikinci dönemini ircaa ediyor. Yeniden ve yüksek rey’le 25 Mart’ta  Gebzelilerin desteğini bulan Köşker’e yönelik artırmak istenilen iddiaların temelinde  Köşker’i harcamak, köşeye sıkıştırmak, personeli üzerinden Köşker’e  bindirmek politikasının yattığını  görmek gerekir.

Yerel basında yer alan ihale haberlerine dikkat edin. İhale yasasının emrettiği usullerde yapılmasına karşın ‘dananın altında buzağı aramak’ gibi yaklaşımlar tezimizi güçlendirecektir. Ya da belediyenin temelini attığı en ufak bir hizmeti farklı yorumlamak.

Elbette herkes aynı görüşü veya misyonu taşımak, benimsemek zorunda değil. Muhalefet olacaktır, demokrasinin gereği de budur. Lakin, sadece muhalefet etmek adına, kentin şehreminini saçma sapan uydurmalarla ya da hayal mahsuru iddialarla yıpratmaya çalışmak öncelikle o kente zarar verir.

Kent  sorumluluğu  duygusu içinde olan her bir birey öncelikle kentini düşünmek zorundadır.

Geldiğimiz noktada gördüğümüz ve inandığımız gerçek şudur: Köşker üzerinden AK Parti,  AK Parti üzerinden Köşker, Belediye personeli üzerinden de yine Köşker hedef alınmaktadır.

Meyve veren ağacı taşlarlar misali.

AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı üzerinde  oynanmak istenen oyunun perde arkası da budur, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcılarına yönelik eleştirilerin sebebi de.

Hedef Adnan Köşker’dir..

Peki neden?

Çünkü Gebze AK Parti’nin neredeyse Kocaeli’ndeki kalesidir. Gerek belediye yönetiminin başarılı olması, ilçeye devasa hizmetler kazandırması ve kazandırmaya devam etmesi ve de İlçe Başkanı Hasan Soba’nın başarılı teşkilatlanması vatandaşlarca karşılık bulmaktadır.. Dolaysıyla AK Parti’nin Gebze’de ki oy’u artmakta, kolay yıkılamayacak kale haline dönmektedir.

İşte bunu gören  muhalefet olası bir tekrar seçim öncesi düğmeye basmıştır. Bunun öncelikli yolu Adnan Köşker’i hedefe oturtmaktır. Muhalefetin yaptığı budur, yapmak istediği de.

Plan şu: Köşker’i yaralamak, ekibinin motivasyonunu bozmak, İlçe teşkilatını itibarsızlaştırmak.

Bu üç aşamalı plan tutarsa AK Parti Gebze’de kan kaybedecek ve  gerçekleşecek ilk yerel  seçimde Köşker’in  önü kesilmiş olacak.

Sizin anlayacağınız bütün hesap kitap budur.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
Tüm Yazıları
Yukarı ↑