DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Kılıçdaroğlu’nun Telefonu, AK Parti-CHP farkı

3 Ocak 2016 Saat: 15:47

Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya’nın ölümü nedeniyle , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Akit Gazetesi’ni arayıp başsağlığı dilemesi bir değil, bir çok yönden önemlidir. Detaylara girmeden önce Kılıçdaroğlu’nun bu inceliğini takdir ettiğimizi  peşinen söyleyelim.

Her platformda ısrarla dile getirdiğimiz bir düşüncemizde  ne kadar haklı olduğumuzda böylece ortaya çıkmış oldu.  Savunduğumuz şu: Siyasette insan ilişkileri ve manevi yatırımlar önemlidir. Kutuplaşma, ayrımcılık, ötekileştirme gibi kavramlar siyasette yer bulmamalıdır.

Dikkat ederseniz ; Kılıçdaroğlu’nun Akit’i arayıp  Hasan Karakaya’nın vefatından dolayı taziyede bulunmasına en büyük ve tek tepki CHP’lilerde geldi. Tümü olmasa da bazı CHP’liler genel başkanlarını eleştirip, ’’Ne gerek vardı, o adam şöyleydi böyleydi  vs.’’  gibi akla ziyan eleştiriler getirdiler, Kılıçdaroğlu’nu topa tuttular.

İşte CHP’lilerle AK Parti’liler arasındaki somut farkı ortaya koyan, ya da AK Parti’nin bu ülkede niçin halen tek başına iktidar olduğunu, veya CHP’nin kırk yıldır neden iktidar yüzü göremediğinin cevapları da ortaya çıkmış oluyor.

Tekrar ediyorum; Kılıçdaroğlu’nun taziye  telefonu normaldir, insancıldır, doğaldır, erdemdir, cesarettir ve  olması gerekendir.

Çünkü siyaset edenler topluma örnek olması gereken insanlar olmalılar. Politikanın ister en tepesinde olun merkezi siyaset yapın, ister yerelde olun bir mahalle teşkilatında siyaset yapın. Fark etmiyor. Sonuçta beşeri ilişkileri en üst düzeyde tutup eda’nızla örnek olmak zorundasınız.

CHP’li dostlar kusura bakmasın ama, zihniyet değişmedikçe bir arpa boyu yol almak maalesef kolay olmaz.

‘’AK Parti niçin halen tavan yapıyor?’’ sorusuna gelince…

İşte bundan yapıyor…

Uzağa gitmeye gerek yok, 1 Kasım’ı hatırlamak yeterli. İnsanı önemsiyor, mezhebi-inancı ne olursa olsun insana yatırım yapıyor, insana insan değeri verdiğini hissettiriyor, ötekileştirmiyor, tebessümü eksik etmiyor, küfür ve hakaretten uzak duruyor. ‘’O CHP’li, bu MHP’li, şu HDP’li’ şeklinde yaklaşmıyor, ‘insan’ diyor.

CHP’lilerin halen bunu anlamaması, insandan kopuk, uzak,  statükocu olması CHP’yi her daim yanlışa götürdü, toplumu kendinden uzaklaştırdı.  

Alın size bir örnek..

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker… Adam AK Parti’li. Fakat çarşıda gezdiğinde elini tutmayan, kucaklayıp sarılmayan yok. Çünkü Köşker’in kişisel duruşu partisinin genel bakışıyla da örtüşüyor. ‘’İnsan’’ diyor.

Halbuki CHP’nin çok harika bir sloganı vardı.. ’’Önce insan’’ Ne kadarda güzel ve içi dolu bir slogan değil mi?

Kılıçdaroğlu taziye telefonu açarken ‘önce insan’ sloganına bağlılığını göstermiştir, o nedenle  davranışından dolayı kendisini destekliyorum. Genel Başkanlarını halen anlayamayan CHP’lilerin ise şapkalarını önlerine koyup düşünmelerini tavsiye ediyorum.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
Tüm Yazıları
Yukarı ↑