DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

İtirafçıdan iftiracıya..!

10 Kasım 2016 Saat: 14:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın   FETÖ terör örgütüne yönelik soruşturma ve göz altılarıyla  alakalı günler önce söylediği  ‘’At iziyle it izi birbirine karıştı’’ tespitinin ne denli doğru olduğunu geldiğimiz süreçte daha iyi görebiliyoruz.

Zira, neredeyse  herkes savcı oldu, herkes KOM memuru.

Havada uçuşan iddialar, insanların  birbirini FETÖ’cü diye itham etmeleri, hatta ihbar etmeleri bazen itibar görmüyor da değil. Gerçi Başbakan Binali Yıldırım bir süre önce konuya daha titiz yaklaşılacağını ve  imzasız beyanların kabul görmeyeceğini söylemiş olsa da, şimdi bakıyoruz ki, yeni bir moda akımı başladı.

O da: itirafçılık kimliği.

Kendini kurtarmak isteyen FETÖ’cülerin can simidi haline gelen TCK’nın  221. Maddesi  , ‘’etkin pişmanlık yasasını öngörüyor. ‘’ Yani FETÖ’cü olduğu sabit kılınan, gözaltına alındıktan sonra  mahkemece tutuklanan  hain,  ‘’Evet ben FETÖ’cüyüm ama, çok pişmanım. Etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istiyorum, itiraflarda bulunacağım. ‘’ dediğinde, yasal süreç başlıyor ve FETÖ’cü TCK’nın 221. Maddesine göre nüfuz görüyor.

Bana göre en tehlikeli ve çok dikkat gerektiren   süreç de bu işte.  Çünkü bu işin bir çok handikapları var.  ‘’İtirafçı olacağım’’ diyerek paçasını kurtarmaya çalışacak olan FETÖ’ü vatan hainlerinin,  221. Maddeden yararlanmaları beraberinde sakıncaları, hatta ve hatta iftiraları da getirecektir. Nitekim örneklerini geçmişte Ergenekon ve Balyoz itirafçılarında gördük.

Çünkü  ‘’İtirafçı kimliğiyle iftiralarda bulunmak’’  onlar için kolay olacaktır. Özellikle KOM yöneticileri başta olmak üzere, Cumhuriyet Savcıları ve ilgili mahkemenin duyarlı olacağından elbette şüphe yok, lakin ben konunun varsayım tarafına da dikkat çekmek istiyorum.

Mesela bir itirafçı düşünelim.. Ticari  ya da   mesleki  rakibini veya haz etmediği  kapı komşunu  ‘’Bu da yansın’’  düşüncesiyle  suçlar ise , itirafçı bu kez iftiracı olmaz mı?

İşte ‘’çok tehlikeli ve çok dikkat edilmesi  gereken süreç’’ dediğim bu . Pişmanlık yasasından yararlanan FETÖ’cülerin her söylediği bilgi, her zikrettikleri isim, o nedenle elekten adaletli bir şekilde geçirilmeli ve itirafçının verdiği isimler ile o kişinin  bağı çok sağlıklı incelenmeli, geçmişte husumetleri olup olmadığı da araştırılmalıdır.

Lafı eveleyip  gevelemeye gerek yok.

Demek istediğim şu; FETÖ mensuplarının elde etmeye çalıştıkları itirafçılık kimliklerinden sonra atacakları iftiraların asıl gerekçelerine bakılmalı. Kim için ne söylemiş, kime ne demiş, kimle geçmişte diyaloğu neymiş ve  neden ilişkileri bitmiş.

O zaman   çok daha sağlıklı yürüyecektir.

 ‘’Ben yandım o da yansın’’  şeklindeki fevri kin ve düşmanlık anlaşılırsa, işte o zaman ‘’at iziyle it izi ‘’de birbirine karışmamış olacaktır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
Tüm Yazıları
Yukarı ↑