DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

İşte Türkiye bu..!

22 Temmuz 2016 Saat: 17:08

Türkiye’de yaşayan herkesin nasılda birbirine kenetlendiğini, nasılda ülkesine sahip çıktığını görüyoruz  son bir haftadır.

Evet,  vatan hainlerinin , kalleşlerin , cuntanın ülkemiz üzerine serpmek istedikleri kara bulutları  def ettiğimizin üzerinden bir hafta geçti. Türkiye tarihine ‘kara bir leke’’ olarak geçecek olan hain plan  başarılı  olsaydı, biliniz ki bugün ülkemizde çok az bir azınlık mutlu,  toplumun geri kalanı adeta ‘köle’ olarak yaşayacaktık.

Darbenin ne olduğunu, yasıl bir yaşamı getirdiğini görmemiş olanlar yaşamamış olanlar pek idrak edemeyebilir ama, 12 Eylül’ü görmüş bir gazeteci olarak söylemeliyim ki; o gece yapılmak istenen darbe değil işgal ve insanları köle düzeni içine sokmaya çalışan pis bir zihniyettir.

Zira 12 Eylül’de bile bu zülüm , bu kalleşlik, böylesi insan avcılığı ve kahpelik görülmedi. Kendi halkına  hedef gözeterek ateş açmak, tek düze taramak, tanklarla ezmek darbe teşebbüsü değil, külliyen vahşiliktir, adiliktir. Her geçen gün ortaya çıkan görüntüleri izledikçe, verilen ifadeleri okudukça  nasıl bir beladan kurtulduğumuz daha net anlayabiliyoruz. İğrenmemek, lanetlememek, nefret etmemek elde değil. Burada yazamayacağım fakat  yüksek sesle kullandığım kelimeleri duysanız ‘’az bile sövüyorsun’’ diyeceğinizden eminim.

Bu teşebbüs bir çok gerçeği de beraberinde getirmiştir.

Mesela ; Söz konusu vatan olunca her şeyin teferruat  olduğu…Dil, din, etnik köken ve mezhep ayrımı olmaksızın halkımızın nasıl da bütünleştiği.. Ülkesi için gerekirse yeniden kurtuluş savaşı  ruhuna girebileceği.

Ve ezanların susmayacağı, bayrağın inmeyeceği…

Bir haftadır sokaklarda, meydanlardayız. Hem olup biteni gazeteci gözüyle izliyor, hem de vatandaş olarak tepkimizi koyuyoruz, demokrasi nöbeti tutuyoruz. Böylesi bir sahiplenmişlik , dirlik, birlik ve ülke sevdamızı  tarihte görmedik. Allah birliğimiz daim etsin.

Meydanlara baktığımızda ‘’İşte Türkiye bu’’ diyoruz.

Siyasi yelpazenin neresinde olursa olsun, bütün halk tek bir amaç için el ele.. Türkiye.

Size iki fotoğraf yansıtayım..

Birisi Gebze’den…

Kent Meydanı’nı  her akşam dolduran binlerce insanın vatan aşkını gören, duyan o kahpeler nasılda inlerinde nefes almanın yolu arıyorlardır kim bilir.

Ya Darıca, ya Dilovası..

Dün akşam önce Dilovası, ardından Gebze meydanındaydım.  Dilovası ile ilgili gözlemimi yansıtayım;

Dilovası siyasetini, oradaki etnik yapıyı çok iyi bilen, çocukluğu Dilovası’nda geçmiş birisi olarak dün gece gördüğüm coşku karşısında gözlerim yaşardığını söylemeliyim. O ne muhteşem birlikti, o ne muhteşem organizasyondu, o ne büyük bir kardeşlik seliydi anlatamam.

O nedenle Belediye Başkanı Ali Toltar ve AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut’u tebrik ediyorum. Zaten başından beri harika bir uyum sergileyen, Dilovası için el birliği içinde  oldukça da başarılı hizmetler gerçekleştiren Toltar ve Akbulut ikilisi, ilçe dışından ahkam kesip, aralarını açmak  isteyenlere de en iyi dersi vermiş oluyorlar.

Peki sadece Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova mı böyle..?  Tabii ki kocaman bir hayır. Türkiye’nin her bölgesinde, her sokağında , her bir ferdinde aynı kenetlenme, aynı duygu var. Vatan aşkı, ülke aşkı tüm aşkların üstündedir bizler için.

Toparlayalım…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  cesareti ve dik duruşu, ona  gönül veren   milyonların kararlılığı ülkemizde  demokrasinin kazanmasına yol açmıştır. Milli irade bu yüzden önemlidir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
Tüm Yazıları
Yukarı ↑