DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

CHP'de kongre

18 Kasım 2015 Saat: 20:36

Meşaik Karakuş’la ne zaman nasıl tanıştık, tanışıklığımız kaç yıl öncesine dayanıyor hatırlamıyorum. İnsan hayatında böyle şeyler oluyor. Öyle insanlar giriyor ki hayatımıza,  zamanı kavrayamıyoruz. Sanki gözümüzü açtığımızdan beri varlar yaşamımızda. Makine Mühendisi Meşaik Karakuş’ta benim için öyle.

Karakuş’u her daim üç kategoride analiz ettim.

Özel hayatı : Buna  çekirdek ailesi diyebiliriz. Eşini, kızını, oğlunu tanırım. Muntazam bir aile yaşamları var. Doğu kültürünü yaşatan, ancak modern dünya ile de iç içe olan bir aile.

Ticari hayatı: İş hayatının öncesi matbaacılığa dayanır. Sonrasında başarılı bir müteahhit. Gebze’de onlarca konut yapmış, her seferinde icraatlarıyla takdir görmüş bir müteahhit. Her ne kadar kendisi ‘müteahhit’ tabirine karşı çıksa da , ‘inşaatçıyım’’ dese de doğrusu bu. Özellikle iş ahlakı ev prensipleri takdire değer bir insandır. Yaptığı bir binayı sattıktan sonra da takip eden ender müteahhitlerdendir.

Siyası hayatı: Herkes bilir ki, sonuna kadar, sapına kadar, ölümüne solcudur, sosyal demokrattır, CHP’lidir. Karakuş’un bu kimliği sosyal çevresinde biraz daha fazla öndedir. Zira, bedel ödemiş bir siyasetçidir. Herkes bilir ki, geçmişte partisini omuzlayan, elini taşın altına koyan bir CHP’lidir. Bana göre sıradan , sade bir CHP’li de değildir. Fikir üretendir. Salt muhabbet olsun diye bir CHP’li de değildir. Fikirlerini açıkça ortaya koyabilen, gerekirse çuvaldızı önce kendine batıracak kadar da özgüveni yüksektir. Narsist değildir.

Bugün çıkıp gazeteye ziyaretimize geldi.

‘’ 5 Aralık’ta gerçekleştireceğimiz Gebze ilçe kongresinde adayım’’ dedi. Gerekçesini  uzun uzun anlattı, dinledim…

Partisiyle ilgili eleştiri yaparken olanca nezaketi ile eleştirebilen bir başka siyaset adamı var mı bilmiyorum, ancak Karakuş tam da bu gömleğe sığan biri. Eleştirirken yapıcı kelimelerle ifade ediyor, eksiklikleri anlatırken günümüz örneklemeleri yapıyor.

Daha da önemlisi 1 Kasım’ın  sebeplerini harika analiz ediyor.

Siyaset bir koltuk hırsı olmamalı. Koltuk araç olmalı. Karakuş’ta gördüğüm bu. konuşmamızın detaylarına girmeyeceğim, lakin şunu yazmadan geçmek olmaz. Diyor ki mesela ‘’ Siyasete kalite getireceğim.’’

Meşaik Karakuş’a inanıyorum. Çünkü her sektörde  kaliteli insanlar kalite kazandır. Siyasette böyle bir şey. Erkin başında kaliteli insan olursa sorumluluk  alanına elbette kalite katar.

Özetle; CHP Gebze’de 5 Aralık’ta sandık başına gidecek. Delegeler oy kullanacak, delege ağaları delegeleri yönlendirmeye çalışacak. Kaide bu. Bizim, CHP içişlerine karışma lüksümüz yok.

Bizde ilçemizde kaliteli siyasetten yanayız. Siyasette kalite olursa mutlak yansır çevreye. Dolaysıya kaliteli insanlara siyaseten yol verilmesi, destek çıkılması Gebze’ye yarayacaktır. Elbette  aday olacak insanların her biri birbirinden değerlidir, kalitelidirler.

Fakat Meşaik Karakuş, yirmi dört ayardır. Bunu da CHP’liler iyi bilir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

KISA FİLM...11 Ekim 2024 Saat: 14:26
Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Tüm Yazıları
Yukarı ↑