DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

CHP’ye dair..!

25 Nisan 2016 Saat: 13:27

Şayet Kenan Evren 12 Eylül  ihtilalini yapmamış olsaydı ve şayet Recep Tayyip Erdoğan  gibi bir isim Türk siyasetine damgasını vurmasaydı, bir zamanlar  ‘solun kalesi’’ olan Gebze’de halen sol iktidarı hüküm sürmüş olacaktı.

Sadece Gebze değil, Kocaeli’nin tümünde sol düşünce ağırlıkta olacaktı. Geldiğimiz nokta da artık sağ-sol diye farklılaştırmak belki yanlış, zira yelpazenin sol’u  günümüzde kan kaybetmiş olsa da, ruhunu kaybetmeyecek ilkelere de sahip.

Turan Güneş’leri, Erol Köse'leri, Sefa Sirmen’leri, Leyla Atakan’ları, Bülent Atasayan’ları  bağrından çıkaran Kocaeli, bugün AK Parti  erkindeyse  ,bunun sebepleri elbette sadece  Evren’in darbesi  veya Erdoğan önlenemez yükselişi  değildir. Sol’un, solu temsilen de CHP’nin eksik, yanlış, tatminsiz siyaseti ve halkın ruhunu okuyamamasıdır. Buna bir de çağı yakalayamayışını  ve parti içi hizipleri de ekleyebiliriz.

Peki bu saatten sonra CHP ne yapabilir? Kocaeli ve Gebze’de yeniden tırmanışa geçebilir mi?

Bu sorulara yanıt vermeden önce son seçimlerde aldığı rey’leri hatırlamakta yarar var. 1 Kasım sonuçları geleceğe ışık olabilir.

Hatırlayalım; 1 Kasım’da CHP’nin Kocaeli Büyükşehir oy oranı  % 23,43, aldığı oy 257.704. Gebze’de ise %20,55 ‘le 44.228 oy almıştı. Buna karşın AK Parti’nin Gebze’deki oy oranı % 59,74 , oy’u 128.573 . Arada korkunç fark var.

Bu fark nasıl kapanır?

Açık söylüyorum, cevabı kocaman bir ‘hiç’ tir. Çünkü ortada bir AK Parti gerçeği var. Sesiyle milyonları peşinden sürükleyen bir Erdoğan , Gebze’de ise ‘’ceketini ortaya koysa oy toplayabilecek  bir Adnan Köşker’’’ var.

Tüm bunlara rağmen CHP’de durum düzelebilir mi diye soracak olursanız, elbette kül den ateş doğabilir. Ama yetmez. Yetmesi isin gerekli unsurları oluşturmak yine  CHP’nin elindedir.

Örneğin; ‘’parti içi hizipleri bir tarafa bırakmak, içlerindeki ayak oyunlarına son vermek, tabanla sıcak temasta bulunmak, kaçanları geri getirmek, statükoyu terk etmek, halkın beklentilerini iyi okumak’’  gibi pek çok gerekçe sayılabilir. Daha da önemlisi,  gündemin arkasından giden değil, gündem oluşturan siyasi parti olmak gerekir.

Dönelim Gebze’ye..

Recep Dursun’un başkanlığındaki  CHP’nin Gebze Örgütü’nde  birkaç gündür elle tutulur hareketler var. Gündem oluşturmaya çalışıp, sorunlara el koymaya gayret ediyorlar. Ayrıca haklarını teslim etmek gerekir ki,  genç  ve bir o kadar da donanımlı bir yönetim oluşturmuşlar. Belki de CHP’nin Gebze tarihindeki performansı en verimli yönetime sahipler. İlk def’a yeni nesil, genç bir ekip yönetimde. Elbette bu CHP Gebze Örgütü için şanstır. ‘’Yerinde oturmayan, teknolojiyi bilen, günümüz ihtiyaçlarına vakıf bir yönetim’’ denilebilir. Daha da önemlisi halka iniyorlar, seçmene gidiyorlar.. 23 Nisan etkinlikleri, çocuklara yönelik tiyatro gösterimi, çat kapı ziyaretleri, medya ile samimi  diyalogları  CHP’nin Gebze’de  trendini yükseltebilecek etkenlerdir.

Ancak yine de diyorum yetmez…

Yetmesi için CHP’lilerin bir kez daha şapkalarını önlerine koyup nadasa yatmaları, kış uykusundan da uyanmaları gerekir.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
Tüm Yazıları
Yukarı ↑