DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

CHP’liler sınıfta kaldı

2 Temmuz 2016 Saat: 17:02

CHP’li Sefa Sirmen’in cezaevine girmesi siyasi midir değil mi, bu farklı konu. Ben meselenin diğer boyutundayım. Ahdevefa  kısmı beni daha çok ilgilendiriyor.

Nitekim kendisiyle 2009 seçimlerinde birlikte çalışmış, ona basın danışmanlığı yapmış bir gazeteci olarak , ahdevefa benim için önemlidir. Bu satırları yazmamın sebebi de budur.

Kabul edin etmeyin, Sefa Sirmen ismi bu kentte siyasi bir markadır. Ülkemiz siyasetinde  iz bırakan ender simalardan biridir. Onu siyasetin zirvesinde olduğu yılları da biliriz, bugün kaderin kendisine sunduğu noktayı da. Ama bildiğim bir gerçekte şudur; Sefa Sirmen yaşamı boyunca el uzatan el tutan bir dost, ülkesine ve bölgesine hizmeti şiar edinmiş bir politikacıdır.

Kocaeli siyasetinde , özellikle  kendi cenahında olan hemen herkes üzerinde kesinlikle hakkı olan bir ağabeydir.

Bugün cezaevine girmiş olmasını ise kaderin bir cilvesi olarak yorumlayabilirim. İnsanoğlunun ne zaman nerede,  hangi şartlarda olabileceğini kestirmek mümkün değildir. Onu bir tek Allah bilir.

Hele de siyasetle iştigal edenlerin yarınlarını da yine Allah bilir. Kader onlara nasıl bir zemin hazırlamıştır bilinmez. Ticaret edenlerde aynı geleceği yaşayabilir.

Ben asıl  CHP'lilerin  tutumuna kafa yoruyorum. Duyarsızlıklarına, vefasızlıklarına, suskunluklarına…

Aklıma gelen bir hatırayı kısaca yansıtıp tekrar CHP’lilere döneceğim.

Gölge Dergi’nin beşinci sayısını yayınladığımız bir gündü. İzmit’te bir görüşmeye gitmiştim. Genel Koordinatörümüz Pınar Gökçe ile görüşmeden çıktıktan sonra, ‘’İzmit’e gelmişken Sefa Başkan’ın da bir çayını içelim’’ diye aradım kendisini. Gölcük yolu üzerindeki petrol istasyonunda olduğunu söyledi. Bastık gittik oraya. Yanında Avukat Cengiz Sarıbayır vardı.

‘’Bak, bu Cengiz bey , il başkanı  olacak. Şimdiden bilmiş ol, kendisini destekliyorum, iyi bir arkadaştır.’’ dedi. Bizim Pınar fotoğraf falan çekti, çay-kahve içtik Gebze’ye döndük. Kısa süre sonra Sarıbayır’ın il başkanı olduğunu gördük.

Demem o ki, İzmit siyasetine yön veren bir Sefa Sirmen’i anlatmaya hacet yok. Onun buna ihtiyacı da yok. 65 yaşın üstünde olan bir Sefa Sirmen’in şu an  sadece ahdevefaya ihtiyacı var.

Geldiğimiz noktada üzülerek görüyorum ki, CHP’lilerde bu duygu kalmamış. Günü birlik bağnaz politikalarla meşgul olan CHP’liler Sirmen konusunda sınıfta kalmaktan öte bir şey içinde değiller.

Oysa beklenirdi ki; İl Başkanı Cengiz Sarıbayır önderliğinde tüm Kocaeli örgütleri topluca ziyaret etsin Sirmen’i. İlçe başkanları cezaevinin kapısını aşındırsın. Moralin en iyisini versinler. Kocaeli’nde CHP’nin birlik içinde olduğunu hissettirsinler. Ama nerde o duyarlılık.

Böyle olunca da aklıma yine siyasi ince hesaplar geliyor. Acaba Kocaeli’ndeki bir çok CHP’li çaktırmadan seviniyor  mu ne? Kimsenin günahını almak bize yakışmaz ama, düşünmeden edemiyor insan. Mesela Sirmen’i her daim karşılarında potansiyel rakip gören, Sirmen var oldukça kendilerine yol bulamayacağını düşünen CHP’liler, bu duruma içten içe seviniyorlar mıdır?

Tekrar ediyorum, CHP’lier Sirmen konusunda sınıfta kalmışlardır. Vefasızlığın daniskasını sergilemişlerdir. Ve bu durum kendilerine hiç ama hiç yakışmamıştır.

Son bir şey..

Sirmen’in Kocaeli Büyükşehir Başkanlığı döneminde Gebze İlçe yöneticisi olarak görev yapan Yılmaz Uçak, önceki gün sosyal paylaşım sitesindeki özel hesabında bu konuda iki satır yazı kaleme aldı. Tam da söylemek istediğim duyguları ifade etti. İl ve İlçe örgütlerinin sorumsuzluğuna değinen Uçak diyor ki;: Aslında tutuklanan Sefa Sirmen değil, CHP örgütleridir.

Hak veriyorum Yılmaz Uçak’a…

Çünkü Sirmen’e duyarsız  kalıp, onu yalnız bırakanların şimdi kendilerinden utanma vaktidir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
Tüm Yazıları
Yukarı ↑