DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Barışa darbe mi?

13 Nisan 2015 Saat: 11:35

İki yıldır iyi giden bir çözüm süreci var. Bu yönde hükümetin iyi niyeti ve  başarılı çalışmalarını desteklememek elde değil.

Başından beri sürecin ülkemize katkı sunacağını, nihayete ermesini, artık kan dökülmemesini savunanlardanım.

Çünkü bu ülkeyi ve insanlarını seviyorum. Tek bir şehit haberi gelmesini istemiyorum. Ve yine biliyorum ki kalıcı barışın yolu çözüm sürecinin neticelenmesinden  geçiyor. Sadece bu değil, ülkemizin kalkınması, ekonominin koşması ve  Güneydoğu’nun büyümesinin  yolu da yine çözüm sürecine bağlı.

Yine başından beri söylediğim bir şey var; Aman dikkat, provokasyonlara dikkat.

Nitekim önceki gün Ağrı’da silahların yeniden ateşlenmesi bizim öngörümüzü güçlendirmiş oldu. Malum seçim atmosferindeyiz. Seçimin gerginliği, seçim sonrası gelişecek siyasi dengeler, hükümetin yol haritası ve ülkemizi bekleyen pırıl pırıl yeni dönem birilerini elbette rahatsız edecektir. Provokasyon dediğim bu işte.

Ağrı’da ki vakayı böyle okumak gerek.

Biliyoruz ki halkın neredeyse yüzde 70’i çözüm sürecini destekliyor, kan akmasını istemiyor, barış yanlısı. İktidar kesin kararlı. PKK ise teslim olmuş. Şimdi  her şey iyi giderken silahlar neden patlar?

Sebebi belli…

Ülkemizin terör belasından kurtulmasını istemeyen iç ve dış mihraklar yattıkları nadastan kalkma eğilimindeler. O nedenle sağ duyu, o nedenle aman dikkat.

Muhtemelen bir yandan iktidarın gazını kesmeye çalışacaklar, diğer yandan bölücü terör örgütüne gaz verecekler. Vatandaşı da tahrik edecekler. Oyun içinde oyunlar olabilir.

O nedendendir ki önce bizler, vatandaşlar uyanık ve akli selim olmalıyız. Tahriklere kapılmadan sürecin  amaçladığı yolda bitmesini beklemeliyiz.

Seçimleri gölgelemek isteyen, ülkemizi yeniden karanlık yarınlara çekmek isteyen odakların tuzaklarına düşmeden barışı yakalamak zorundayız.

Korkmaya, endişelenmeye de gerek yok.

Zira verilecek tek bir çakıl taşımız olmayacak. Ülke bölünmeyecek, bayrak inmeyecek, ezan susmayacak. Sadece ve sadece ülkemize kardeşlik, barış, özgürlük, daha fazla demokrasi , huzur gelecek.

Elbette işin sonu temiz bir beyaz sayfa, genel bir af ve yeni bir Türkiye olacak.

Milletin  beklentisi de bu zaten.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
Tüm Yazıları
Yukarı ↑