DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Aydın Ünlü'nün büyük sınavı

7 Eylül 2015 Saat: 20:43

1 Kasım’da gerçekleşecek olan genel seçimler kabul edilmeli ki, 7 Haziran’dan çok daha önemlidir. İçinde bulunduğumuz süreci, her gün akan kanı  ve içimizi yakan şehit haberini de düşünürsek  tüm siyasi partilere, özellikle de MHP’ye büyük sorumluluk düşüyor.

Şu bir gerçek ki, Kocaeli’nde MHP’nin patronu Aydın Ünlü’ye ise çok daha büyük sorumluluk yükleniyor. Ünlü’yü bekleyen iki  sorumluluk var. Umarım bunun idrakindedir kendisi.

Yine de hatırlatalım.

Öncelikle MHP’nin 7 Haziran’da yaşadığı hayal kırıklığını düzeltmeli ve 319 oyla kaybettikleri bir milletvekilini geri almalıdırlar. İkincisi ise 1 Kasım’a yönelik adam akıllı bir liste oluşturmak için genel merkez düzeyinde inisiyatifini ortaya koymalıdır.

Açalım..

Hatırlanacağı gibi 7 Haziran’da sandıklar açıldığında MHP Kocaeli’nden iki vekil çıkarmıştı. Sabah uyandığımızda bir vekilin Avrupa’dan gelen oyların dağılımı sonucu HDP’ye gittiğini ,  HDP’li Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca’nın sonra da bakan olduğunu gördük.

Biraz ağır olacak belki ama, şu da bir gerçek; Bugün Kocaeli’nden HDP’li birisi önce  Milletvekili, ardından da Bakan olduysa bunun tek sorumlusu MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü’dür.

Ünlü'nün özverisinden, başarma azminden, teşkilatçılığından ve yeteneğinden  şüphe yok ama, şimdi şapkasını önüne koymalı  ve kendisini bekleyen 1 Kasım sınavına en iyi şekilde hazırlanmak için kafa yormalıdır. Aday listesinde yer alacak isimlere gerekirse müdahil olmalı,  önerisini, tepkisini, tavsiyesini gerekirse masaya vura vura genel merkeze kabul ettirmelidir.

Zira Ankara, Ünlü kadar Kocaeli’ni bilemez. Hele de bizim Batı Yakası’ndan bi haberdir. Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’ndan oluşan Batı Yakası , Ünlü ve ekibine ciddi anlamda oy kazandırabilir, ya da 7 Haziran mağlubiyetini tekrar yaşatabilir.

O nedenle Aydın Ünlü ve yardımcısı Erkan Azeri  ile  Batı Yakası’nın en büyük ilçe başkanı Ferit Taşdemir  Gebze bölgesinden blok oy getirecek, altyapısı olan, sahada antrenmanlı, ekonomik gücü de olan bir kitle adayına listede yer verilmesini sağlamalıdırlar.

Lafı eveleyip gevelemeye  gerek yok.. Çok açık bir dille örnek vereceğim.

Alın size Arif Gülen.

30 Mart seçimlerinde  partinizin Darıca Belediye Başkan adayıydı. Seçimlere 13 ay  varken çalışmaya başladı ve neredeyse sandığa kadar sahada iki tur attı. Genel Başkanınız  Devlet Bahçeli tarafından Darıca’da eli havaya kaldırıldı. Sıkmadığı el, girmediği hane, ayak basmadığı sokak kalmadı. Tanıtımsa tanıtım, reklamsa reklam, bütçeyse bütçe ,  adamlıksa adamlık. Kralını yaptı Arif Gülen. Şimdi de milletvekili aday adayı oldu. Yani kendisini tanıtacak anlatacak  lükste, ihtiyaçta değil.. ‘’Ben Arif Gülen’’ dedi mi propagandaya bile gerek görmeyecek bir isim.  Başka bir özelliği de Karslı olması. Bırakın Darıca’yı inanın oy deposu olan Gebze ve bölgesinde MHP’li olmayan çok sayıda seçmen kesinlikle Gülen’e oy vereceklerdir.

Şimdi bu gerçeklerden yola çıkarak Aydın Ünlü’nün sınava iyi hazırlanması gerekir.

Dediğim gibi hem büyük sınavını vermeli, hem de Kocaeli’nde çizilen karizmayı geri almalıdır. Velhasıl aklın yolu birdir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Gebze'de Asayiş ve Müdür Bilgili8 Temmuz 2024 Saat: 15:38
DDC Grup ve Muhammet Öztürk4 Temmuz 2024 Saat: 15:37
Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
Tüm Yazıları
Yukarı ↑