İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'nca, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM'ye gönderilmek üzere fezleke düzenlendi.
21 sayfalık fezlekede, Eren Erdem'in milletvekili olmadan önce Karşı Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni olduğu, internet medyası ile sosyal medyanın gücünü kullanarak kamuoyunda hükümet karşıtlığı algısı oluşturmaya çalıştığı ileri sürüldü.
Fezlekede, Eren Erdem'in, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda, gerek yayın yoluyla ve gerekse bizzat kaleme aldığı makale ve sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığı yazılarla, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ettiği" öne sürüldü.
Karşı Gazetesi'ne ilişkin yürütülen soruşturma sırasında, Erdem'in gizli tanık "Ayçiçeği" rumuzu ile bilgisine başvurulan kişinin kimlik ve şahsi konumunu açıkladığı, böylelikle Tanık Koruma Kanunu'na aykırı olarak gizlilik kuralını ihlal ettiği de ileri sürüldü. Erdem'in, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün hiyerarşik yapısı içinde yer almamakla birlikte, anılan örgüte yardım kapsamında eylemlerde bulunduğu ifade edilen fezlekede, soruşturmanın tamamlanabilmesi için milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.
ERDEM'İN SORUŞTURMA DOSYASI AYRILMIŞTI
Takipsizlikle sonuçlanan "25 Aralık Soruşturması" dosyalarını basına sızdırdıkları ve Karşı Gazetesi'nde yayımladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak nöbetçi mahkemeye sevk edilen Karşı Gazetesi sahibi Turan Ababey, gazetenin o dönemki Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Bozkurt, Haber Müdürü Murat Kazancı, gazetenin muhabiri Emre Erciş ve gazeteci Kutlu Esendemir adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 3 şüpheli ise savcılıktan serbest kalmıştı. CHP Milletvekili Eren Erdem de aynı soruşturmada "şüpheli" sıfatıyla yer alıyordu. Ancak milletvekili olduğu için dosyası ayrılarak Özel Soruşturma Bürosu'na gönderilmişti.