Güncel

Doğanın İyileştirici Gücü, Otizmli Çocuklara Umut Oldu:

Doğanın İyileştirici Gücü, Otizmli Çocuklara Umut Oldu: Mavi Adımlar III Projesi Sonuçlandı

26 Eylül 2024 Saat: 14:47
Doğanın İyileştirici Gücü, Otizmli Çocuklara Umut Oldu:
Doğanın İyileştirici Gücü, Otizmli Çocuklara Umut Oldu:

TÜBİTAK desteğiyle Amasya Üniversitesi yürütücülüğünde Amasya’da düzenlenen “Doğada Mavi Adımlar III” projesi tamamlandı. Kapanış törenine Meral Doruk Hanımefendi, Belediye Başkan Vekili Emine Hicin Arslan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç, Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Otizm Derneği Başkanı İbrahim Kurt çok sayıda kurum müdürü ve öğretim elemanı katıldı.

Kapanış töreninde konuşan Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Ceren Başkan, “Doğada Mavi Adımlar III" projesi TÜBİTAK Bilim ve Toplum 4008-Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları programı çerçevesinde üçüncü kez desteklendiğini ve projenin; Amasya Üniversitesi, Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Amasya İl Şube Müdürlüğü ve Amasya Otizm Derneği iş birliği çerçevesinde uygulandığını ifade etti. Başkan, projenin hedef kitlesi olan otizm spektrum bozukluğu (OSB) tanısı almış 7-17 yaş aralığındaki 10 öğrenci ve bu öğrencilerin ailelerinden oluşan 10 kişi olduğunu; bu yıl 8 anne ve 2 babanın projeye katıldığını ifade etti. Proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Ceren Başkan, “Doğanın, özellikle otizmli çocuklar için terapi etkisi olduğunu biliyoruz. Bu proje ile çocuklarımızın doğayla etkileşimini artırarak sosyal becerilerini geliştirmeyi hedefledik. Projenin gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen başta Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’ye, Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’na, Amasya Turizm Otelcilik Müdürü ve ekibine, Amasya Suluova ve Taşova Belediyelerine, proje ekibine,  Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Proje Uzmanı Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç’a, Proje Uzmanı Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi Matematik Öğretmeni Nursen Yılmaz’a, Tokat GOP Üniversitesi Öğretim Üyesi Serdar Sönmez’e, Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Amasya İl Şube Müdürlüğü’ne, Otizm Derneği Başkanı İbrahim Kurt ve tüm kurumlara teşekkür ederim.” dedi. 

Otizm Derneği Başkanı İbrahim Kurt, Amasya Üniversitesinin bu konudaki duyarlılığı için ve özel çocuklar ve anneleri için düzenlenen bu proje nedeni ile proje ekibine teşekkür etti.

Projede katılımcı olan anne Selda Dellal, daha önce buna benzer hiçbir projeye katılmadığını bu projede diğer veliler ile birlikte 5 gün çok güzel zaman geçirdiklerini ve etkinliklerin oğluna çok şey kattığını, çocuğunun sosyalleştiğini ifade etti.

Projede katılımcı olan baba Zekeriya İşeri, bir baba olarak projede yer almaktan mutlu olduğunu, Amasya’ da özellikle Otizm Derneği’nin faaliyetlerinin diğer illere göre çok fazla olduğunu ifade etti. Projenin oğluna çok olumlu katkıda bulunduğunu ifade ederek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Proje Uzmanı Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç ise, “Projede alanında uzman 29 öğretim elamanı görev aldı. Amasya Üniversitesi’nin yürüttüğü “Doğada Mavi Adımlar III” projesi, otizmli çocukların ve ailelerinin hayatına dokunan bir çalışmaya imza attı. Proje sayesinde, otizmli çocuklar doğayla etkileşim kurarak sosyal becerilerini geliştirirken, aileleri de bu süreçte desteklenmiş oldu. Bu proje, otizmde doğa terapisinin önemini vurgulayarak, gelecek çalışmalar için de ilham kaynağı oldu. Bu proje sadece bir başlangıç, amacımız doğanın iyileştirici gücünü daha fazla çocuğa ulaştırmak ve toplumumuzda farkındalık yaratmaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi. Bu süreçte, katılımcı çocukların sosyal becerilerinin geliştiğini, özgüvenlerinin arttığını ve doğayla iç içe olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek sözlerine son verdi.

Kapanış töreni, katılım belgelerinin verilmesinin ardından tamamlandı.

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Doğanın İyileştirici Gücü, Otizmli Çocuklara Umut Oldu: Mavi Adımlar III Projesi Sonuçlandı
Doğanın İyileştirici Gücü, Otizmli Çocuklara Umut Oldu: Mavi Adımlar III Projesi Sonuçlandı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑