Güncel

Dilovası Yetimleri ile Buluşuyor

Dilovası Müftlüğü ilçede ikamet eden korunmaya muhtaç yetimler ile eğitim çağındaki yetimleri kapsayacak çok önemli bir projeyi hayata geçirdi.

28 Ocak 2014 Saat: 11:29
Dilovası Yetimleri ile Buluşuyor
Dilovası Yetimleri ile Buluşuyor

50 yetim çocuğu ve projede görev alacak kuran kursu öğreticileri Tavşancıl Sahil Restaurant da öğlen bir araya gelerek projenin ilk ayağı olan tanışma ve moral yemeği yendi. Çeşitli hediyelerde verilerek Kuran Kursu öğreticileri kendi aralarında toparladıkları ve ihtiyaç sahibi üç öğrenciye de burs çeklerini verdiler.

Düzenlenen programa Kaymakam Hulusi Şahin, İlçe Müftüsü M.Resul Haksöyler, Belediye Başkan Yardımcıları Edip Bingöl, Muhittin Gültekin katıldılar.

Kaymakam Hulusi Şahin yapılacak en büyük iyiliklerin başında yetim ve öksüzlere yapılan yardımlarla onların hatırlanması olduğunu söyledi. Kişilerin bireysel katkılarının yanı sıra kurumların da bu işin içine çekilerek önemli bir toplumsal yaranın tamirinde herkesin ortak akılla bir şeyler yapmasının gerekliliğine işaret ederek herkesin desteğini istedi.

Belediye Başkan Yardımcıları Muhiyettin Gültekin ve Edip Bingöl ellerinden gelen desteği vereceklerini belirttiler.

İlçe Müftüsü M.Resul Haksöyler de yetim ve öksüzler bu projeyle hem maddi olarak belki eksiklikleri giderilecek ama en büyük kazanımımız onların hatırlanmalarıyla birlikte moral olarak doygun bir noktaya ulaşmaları, içlerinde yaşadıkları buhranlı durumun giderilmesine destek verme olacaktır dedi.

 “YETİMİNE SAHİP ÇIK” adlı projeyle 50 yetim çocuğun yüzünü güldürmeyi amaçlayan projede Yetim ve öksüz konumunda olan mağdur çocuklara ekonomik, psikolojik, sosyal destek sağlayarak topluma uyumlu hale getirmeye çalışmak olduğu açıklandı. Projenin hedefinin tespit edilen 50 yetimin kendilerine yetebilecek konuma gelene kadar desteklenmesini sağlamak olduğunu açıklayan İlçe Müftüsü M Resul Haksöyler, buradaki hedeflerinin İlçe müftülüğüne bağlı olan 26 Kur’an kursu aracılığıyla mahallelerindeki yetim ve öksüz çocukları tespit ederek, çocukların en çok ihtiyaç duyduğu annelik sevgisini, ilgisini onlara yaşatmak, maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak olarak planlandığını dile getirdi.

Proje koordinatörü Necati Gürbüz, Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye ve Emniyet Müdürlüğüce oluşturulan bir komitede Kur’an kursu Öğreticilerimizin tespit etmiş olduğu yetimlerin, Mutad zamanlarda ziyaret edilmesi, maddi ve manevi desteğin sağlanması ve paydaşlarımızla birlikte, çocuklarımızı topluma uyumlu, mutlu ve özgülenirliliğini kazanmış hale getirmek. Müftülüğümüzün organizasyonuyla paydaşlarımızdan olan Milli Eğitim müdürlüğü tarafından ayda bir iletilim ve rehberlik danışmanlık sağlanması, Gönüllü doktorumuz tarafından psikolojik destek verilmesi, Emniyet birimi de yetim ve öksüz çocuklarımızı suç ve suçlara karşı korunma konusunda rehberlik yapması olduğunu belirterek burada görev yapan herkesin gönüllülük esasına göre çalışacaklarını söylediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑