Güncel

Demirtaş'ın koltuğuna ilk aday Osman Baydemir

HDP'de olağan kongresinde Demirtaş aday olmaması durumunda yerine Osman Baydemir'in düşünüldüğü ortaya çıktı.

19 Ocak 2016 Saat: 09:56
Demirtaş'ın koltuğuna ilk aday Osman Baydemir
Demirtaş'ın koltuğuna ilk aday Osman Baydemir

HDP'nin 2. olağan kongresine sayılı günler kaldı. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dışında şimdilik başka aday yok. Ancak HDP içinde Selahattin Demirtaş'ın aday olmaması durumunda onun yerine Osman Baydemir'in düşünüldüğü ortaya çıktı.

DEMİRTAŞ ADAY OLMAZSA BAYDEMİR

HDP'nin 2. Olağan Kongresi 24 Ocak Pazar günü yapılacak. Şimdilik eş genel başkanlık için Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'dan başka aday yok. Ancak Demirtaş'ın aday olmaması durumunda iki dönem Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Osman Baydemir'in isminin geçtiği iddia edildi.

DEMİRTAŞ TEK ADAY

Baydemir düşünüldü ancak Demirtaş ikna edildi. Eş genel başkanlık için Demirtaş şimdilik tek aday.

VEDA SİNYALİ VERMİŞTİ

Demirtaş daha önce veda sinyali vermiş "Üç dönemim bitti (2 dönem BDP, 1 dönemHDP). Dördüncü dönemi de arkadaşlarım ısrar ediyorlar, doğrusu ben bu konuda çok istekli değilim. Kurallara da uymamız lazım diye düşünüyorum. Ama öyle bir kararlaşmış durum da yok" diye konuşmuştu. 

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑