(Gül AKDEMİR- Gölge) Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, pandeminin pik olduğu dönemlerle , geldiğimiz noktayı Gölge'ye değerlendirdi.
Başhekim Güneş, 1300'ü vakalı günlerden 200-300 seviylerine inildiğini söyledi.
TIP FAKÜLTESİ OLURSA
Farabi'nin koronavirüs konusunda çok başarılı olduğuna , zor bir süreç geçirmelerine karşın, özverili ekipleri sayesinde başarılar elde ettiklerine işaret eden Güneş, araştırma hastanesinin GTÜ'ye bağlanarak tıp fakültesi olması halinde ise, çok verimli olunabileceğine dikkat çekti.
SAHİPSİZLERE SAHİP ÇIKIYORUZ
Prof. Dr. Mustafa Güneş, göreve geldiği günden bu yana kimsesizlerin kimsesi olmaya gayret ettiklerini de anlatırken, ''Sahibi olanlar bir şekilde olanaklardan yararlanıyor. Önemli olan sahipsizlere, kimsesizlere derman olabilmek. Biz burada bütün ekiplerimizle vatandaşlara en iyi sağlık hizmeti vermeye gayret ederken, sahipsiz olanlara öncelik verdik. Böylece herkesin eşit şekilde sağlık hizmetinden yararlanmalarını sağladık. '' dedi.
KİTAP GELİRİ BURSA GİDECEK
Edebiyat ve şiire olan düşkünlüğüyle de tanınan ve geçtiğimiz aylar ikinci şiir kitabı ''Yorgun Mısralar''ı kitapseverlerle buluşturan Farabi Başhekimi Güneş, vatana -millete hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylerken de, şiir kitabının geliriyle ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek istediğini dile getirdi.
İMKANLARIMIZI ZORLUYORUZ
Vatandaşların zaman zaman elektronik randevu sisteminden şikayetçi olmalarına da açıklama getiren Başhekim Mustafa Güneş, '' Merkezi randevu sisteminin günlük 36 potansiyeli var. Bakanlığın bir uygulaması. Yani doktorlarımız günde 36 hastaya bakabilir. Fakat ayakta bakımı da göz önüne alırsanız , bir doktorumuz günde 40-50 hastayla, hatta daha fazla hastayla ilgiliniyor. Yani ''36 doldu, tamam '' diye bir şey yok. Hastalarımızın tedavisi için bütün imkanlarımızı zorluyoruz. şeklinde konuştu.