Siyaset

Dağlıca'nın ezan hasreti bitti

TSK'nın Hakkari'deki operasyonları sonucu, bölge terörist unsurlardan temizlendi. Bölge halkı artık huzura kavuşurken, Dağlıca Camii'sinde 2 Kasım'dan itibaren ezan okunmaya başlandı. HDP ise Dağlıca'da sandık şok

4 Kasım 2015 Saat: 09:02
Dağlıca'nın ezan hasreti bitti
Dağlıca'nın ezan hasreti bitti

İkiyaka Dağları'nın temizlenmesiDağlıca halkının da yüzünü güldürdü.Terör örgütü PKK'nın gençlik kolu YDG-H'nin baskıları ile minareler ezansız kalmıştı. İkiyaka Dağları'nı temizleyen ve Dağlıca halkının da güvenliğini sağlayan Mehmetçik, 2 Kasım'da ilk iş olarak caminin hoparlörünü değiştirdi. Zor şartlarda "bayrak inmez" diyerek gece-gündüz amansız bir mücadele veren Türk askeri, bu defa "ezan susmaz" diyerek Dağlıca Camii'ndeki hoparlörü yeniledi. Dağlıca halkı ise bölgede asayişin sağlanması ve ezanın da yeniden okunmasıyla birlikte korkmadan camiye gitmeye başladı.

HDP'YE DAĞLICA CEVABI

1 Kasım seçimlerde Dağlıca halkı PKK'ya sert bir tepki gösterdi. Partinin yaşadığı hezimet ise örgüt ve HDP'ye yakın basın yayın araçlarıyla çarpıtıldı. PKK'ya yakın bazı basın-yayın organları, bölge halkıyla birlikte askerin de HDP'ye oy verdiğini iddia ederken, Dağlıca'daki sandıktan çıkan sonuçlar, Kürt seçmenin HDP'ye verdiği "sandık yanıtını" gösterdi. Bölgeden alınan bilgilere göre, Dağlıca'da seçim için 3 sandık kuruldu. 481 geçerli oyunun 200'ü HDP'ye, 185'i AK Parti'ye, 96'sı ise diğer partilere gitti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑