Gölge';nin araştırmasının sonucu; Pandemiye rağmen Başkan Çiftçi, %75 başarılı.
Üç gün süren araştırmamız içinde 400'e yakın Çayırovalı'ya 3 soru yönelttik. Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'nin ilçede , %70 oranında tanılırlığı ortaya çıkarken , sosyal medyadan da sıkı takip edildiği belirlendi.
Çiftçi'yi ve belediyeyi başarılı bulanların oranı %75 civarında. %15 ise Başkanı başarısız bulurken, Çayırova'nın %10 yaşayanı kararsız olarak görünüyor.
Başkan'ın görev süresi boyunca başarılı olacağına inananların oranı fazla. Pandemi sürecinde halka maske, temizlik malzemesi ve gıda ürünleri dağıtması Çiftçi'ye olan ilgiyi artırmış.
Çayırovalılar , Pandemiden dolayı hizmet aksamalarının olduğunu düşünüyor. Başkan Çiftçi'nin dürüst, halktan biri olduğunu söyleyenlerin sayısıda dikkat çekiyor. Ancak, çok az bir kesim Başkanın halktan uzak olduğunu düşünüyor.
Çayırovalılar Başkan Çiftçi'den bekledikleri hizmetleri de sıraladı. Merkezi hükümetin yapması gereken pek çok yatırım için Çiftçi'nin devreye girmesi gibi bir beklenti var.
İlçe halkının en büyük isteği bir an önce devlet hastanesi yapılması. Kent meydanı olmamasından da dert yanan Çayırovalılar, elektriklerin sıkça kesilmesinden, internet erişiminin yetersizliğinden, umumi hamam olmayışından, Fatih Caddesi'nde trafik polisi bulunmamasından da şikayetçi. Çayırovalılar Fatih Caddesi'nin araç trafiğine kapatılması düşüncesinde.
Gölge ekibi sokağın nabzını tutarken madalyonun diğer yüzüne de baktı. Peki Başkan Bünyamin Çiftçi neler yaptı, ne gibi projeler hazırladı. Araştırmamız sonunda Çiftçi'nin görüşlerine de yer verdik.
Sokağın Nabzı: Eray SARIÇAM ve Gül AKDEMİR Araştırdı
GÖLGE/ÖZEL DOSYA- Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'yi Çayırovalıların %75'inin tanıdığı, sosyal medyadan da takip edildiği, az bir kesimin Çiftçi'yi başarısız buldukları , pek çok vatandaşın ise Başkan'ın başarılı olduğuna ve daha da başarılı olacağına inandıkları ortaya çıktı. Eray Sarıçam ve Gül Akdemir'den oluşan Gölge Dergi ekibi, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'yi sokağa sordu, vatandaşın nabzını tuttu. Gölge Dergi ve Gölge Gazetesi ekibi, Çayırova'nın muhtelif mahallelerinde ve yaya yoğunluğunun fazla olduğu Fatih Caddesi'nde vatandaşlara üç soru yöneltildi. Akse, Atatürk , Çayırova, Emek, İnönü, Özgürlük, Cumhuriyet, Şekerpınar ve Yeni Mahalle'de 400'e yakın vatandaşla yüzyüze yapılan araştırmada , Çayırova Belediye Başkanı'nı tanıyor musunuz, Çayırova'nın en önemli üç sorunu nedir ve Başkan Çiftçi'yi başarılı buluyor musunuz, beklentileriniz nelerdir? şeklindeki sorulara yanıt arandı.
Üç gün süren sokak araştırmasında Çayırovalıların Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'yi ismen ve fiziki olarak tanıdıkları gerçeği ortaya çıkarken, bazı vatandaşlar Başkan'ın başarılı olup
olmayacağını zamanla görecekleri fikrinde oldukları ağırlık kazandı. Kimi Çayırovalı Çiftçi'nin Pandemi sürecinde çok başarılı olduğunu , özellikle ilk günler vatandaşın maskesiz kalmamasını
sağladığını ve o nedenle Çiftçi'nin büyük destek gördüğünü dile getirdiler. Belediye hizmetlerine yönelik fikir beyan eden çok sayıda Çayırovalı ise hizmet anlamında Pandemi'nin etkili olduğuna inandıklarını , ancak Çiftçi'nin başarı çıtasını yükselteceğine inandıklarını savundular. Başkan Çiftçi';nin şu ana kadar başarısız olduğunu ve başarı elde edemeyeceğini savunanların oranı %15 olarak saptanırken, %10 kararsız ortaya çıktı. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'yi başarılı görenler ile daha da başarılı olur diyenler %75 olarak belirlendi. Başkanı başarılı
bulan çoğunluk, Başkan Çiftçi'nin görev süresi içinde başarılı olacağına inandıklarını , Çayırova' ya kalıcı hizmet sunabileceği görüşünde. Gölge Dergi'nin araştırmasında Çayırova'nın birbirinden çarpıcı sorunları ve vatandaşların beklentileri de ortaya çıktı. Çayırova'da merkezi hükümetin yapması gereken pek çok yatırım için Çiftçi'nin devreye girmesi gibi bir beklenti de var. Bunun en somut örneği devlet hastanesi. Sağlık Bakanlığı'nın yapması gereken hastane için vatandaşlar Başkan Çiftçi'nin devreye girmesi taraftarı. SEDAŞ kaynaklı elektrik kesintileri, internet erişiminin yetersizliği de Çayırovalıların dile getirdikleri en çarpıcı sorunlar . Çayırovalılar ; İlçede ısrarla devlet hastanesi olmamasından yakınırken, bir an önce hastanenin kurulmasını beklediklerini söylüyorlar. Çayırovalılar ayrıca ulaşım ve trafik sorununa, sosyal yaşam için kent meydanı bulunmamasına, ilçede elektriklerin sıkca kesildiğine, internet erişimin yetersiz olduğuna, umumi hamam olmamasına, yeterli taksi durakları bulunmamasına , kaymakamlığın uzakta bulunduğuna değinirken , Başkan Çiftçi'den bu sorunların giderilmesi yönünde de beklenti içinde olduklarını dile getirdiler. Gölge'nin yaptığı araştırmada; çevre düzenlemeleri, altyapı üst yapı çalışmaları , yaşlılara hizmet, Pandemi uygulamaları ve hizmetleri, ışıklandırmalar, temizlik çalışmaları, sosyal destekler vatandaşlar tarafından takdir edilen konular olarak dikkat çekti. Şekerpınar Mahallesi'nin imar sorunu dile getirilen en büyük sorun olarak karşımıza çıktı.
İşte Gölge Dergi'nin yönettiği üç soruda Çayırova ve Bünyamin Çiftçi gerçeği;
Tekin Demircan (35- Esnaf) : Dört yıldır Çayırova'da oturuyorum. Başkanı tanıyorum. Şu an iyi gittiğini düşünüyorum başkanın. Trafik sorunu var, özellikle Fatih Caddesi'nde.
Kadir Yıldız (23- Öğrenci): 16 yıldır Çayırova'da ikamet ediyorum. Belediye Başkanını tanıyorum. Başarılı buluyorum, görüyorum. Çok daha başarılı olacağına inanıyorum. Hakkında iyi ve olumlu düşüncelere sahibim. İlçemizin otopark sorunu, devlet hastanesi eksikliği var.
Yılmaz Çamlı (55-): Başkanı tanıyorum. 50 yıldır Çayırova’da, Menderes Caddesi'nde ikamet ediyorum. Başkanın İyi olduğunu düşünüyorum, ancak daha iyi olabilir hizmetler. Devlet
hastanesi, trafik ve altyapı sorunlarımız var.
Muazzez Karadayı (41- Ev hanımı): 26 Yıldır Çayırova'da yaşıyorum, Özgürlük Mahallesi'nde oturuyorum. Başkanı tanıyorum. Çalışmalarla ilgili şimdilik pek bir şey göremedim. İlçemizin
çevre temizliği, trafik, altyapı ve özellikle internet altyapısı ile sık sık kesilen elektrik sorunları var.
Alaattin Kurt (46- Esnaf) : 15 yıldır Çayırova'da Atatütk Mahallesi'nde oturuyorum. Başkanı çok fazla tanımıyorum. Pandemiden dolayı hizmetlerin aksadığını düşünüyorum. Elektrik kesintileri,
altyapı sorunları var.
Nazmi Aydın (70- Emekli) : 30 yıldır burada, Yenimahalle'de oturuyorum. Başkanı tanıyorum ama hakkında çok bilgim yok. Devlet hastanesi, ulaşım, otobüs terminali sorunumuz var.
Fikret Kılıç (31- Çiçekçi) : 5 yıldır burada ikamet ediyorum., Yeni Mahalle'de oturuyorum. Başkanı tanıyorum. Şimdilik çokça bir şey yapılmadı hizmet olarak. Pandeminin etkisi diye düşünüyorum. Devlet hastanesi ve otobüs terminali sorunu çözülmeli.
Mehmet Korkutata (40-) : 12 yıldır Atatürk Mahallesi'nde oturuyorum. Başkanı tanıyorum. Daha bir şey göremedik . Kaymakamlık şehre, merkeze çok uzak, ulaşımda ciddi sorunlar var, devlet
hastanesi yapılmalı.
Hüseyin Bayrak (30- İşçi): Başkanı iyi tanıyorum. 28 yıldır Çayırova'da yaşıyorum. Hizmetlerden epey memnunum.. Bünyamin Bey'i sosyal medyadan da takip ediyorum, başarılı buluyorum. Tek sorun ulaşım
Gökalp Özen (47- Servis şoförü) : 47 yıldır Yenimahalle'de oturuyorum. Bünyamin Başkanı tanıyorum. Tüm hizmetler gayet yerinde ve güzel. Temek sorun devlet hastanesi.
Muharrem Tarakçı (47- İşçi) : Başkanı tanıyorum. 47 yıldır burada yaşıyorum. İyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Pandemiden dolayı hizmetlerin aksadığını sanıyorum. Sokakların
temizliği, devlet hastanesi, kent meydanının tamamlanamaması, internet altyapısı başlıca sorunlarımız.
Mukadder İnan (24-Esnaf) : 6 yıldır Çayırova'da yaşıyorum. Başkanı tanıyorum. Hizmetlerden gayet memnunum. Şehir içi otobüsler çok geç geliyor, sefer saatleri yeniden düzenlenmeli .
İsmail Üzel (30-) : 5 yıldır Çayırova Mahallesi'ndeyim. Başkanı İsmen biliyorum. Kendisine oy verdim, ama şu ana kadar çok da memnun değilim. Altyapı sorunlarımız var, elektrik kesintileri
başlıca sorun.
Gizem Bozat (22- Öğrenci) : Doğma büyüme Çayırovalıyım. Başkanı tanıyorum. Pek bir hizmet göremedik. Otobüs durakları yetersiz, internet altyapısı sıkıntılı ,kesintiler oluyor.
Nezahat Aslan (47-) : 30 yıldır Yenimahalle'de burada oturuyorum. Başkanı tanımıyorum. Belediye hizmetleri “idare eder” . Pazar taşındığı için çok büyük sıkıntı yaşanıyor.
Ünal Yıldırım (37- Esnaf) : 20 yıldır burada yaşıyorum. Başkanı tanıyorum. Yeni olduğu için biraz zaman tanınmalı başkana. Devlet hastanesi, otopark sorunu ve kent meydanı yok. Kaymakamlık
çok uzak.
Musa Yaman (20- Esnaf) : Başkanı tanıyorum. Başkan yeni olduğu için şimdilik yorum yapmak erken diyor. Altyapı, internet sıkıntıları. Kent meydanı yok, kaymakamlık çok uzakta.
Abdülkadir Yıldırım (28- Esnaf) : 8 yıldır İnönü Mahallesi'nde yaşıyorum. Başkanı tanıyorum. Başkanı çok seviyorum ve halkın da çok sevdiğini düşünüyorum. Ülkedeki ve dünyadaki
ekonomik sıkıntılardan dolayı yerel yönetimler de şu an sıkıntıda, o yüzden biraz sabretmek gerek.
Mustafa Üçel 36- İşçi) : 30 Yıldır Yenimahalle'de oturuyorum. Başkanı tanıyorum ve memnunum. Pandemi de halka çok yardım etti. İnsanlarla iç içe ve samimi. Yol çalışmaları
nedeniyle altyapı sorunları oluyor bazen, onun dışında çok bir sorun yok.
Tuncay Öğüt (50- Emekli) : 50 yıldır Çayırova'dayım. Başkanı tanıyorum. Şimdilik hizmet görmedim. Devlet hastanesi, elektrik kesintileri ve internetin sık sık kopması bizler için sorun.
Ensar Yılmaz (37- İşçi) : Başkanı çok iyi tanıyorum. Başkandan memnunum. İnternet sorunu dışında pek bir sorun yok.
Muhammet Özçelik (23-) : 16 yıldır Çayırova'da yaşıyorum. Başkanı tanıyorum. Çok bilgim yok hizmetler konusunda. Fakat kısmen de olsa memnunum hizmetlerden.En önemli sorun internet kesintileri, çoğu yerde altyapı dahi yok. Sosyal aktivite yerleri kısıtlı. Kültür merkezi var ama o da hareketli, canlı değil.
Hatice Koç (22) : Doğma büyüme buralıyım. Başkanı tanıyorum. Hizmetlerden memnunum. Temel sorun çevre temizliği.
Salih Özalp (52- Esnaf): Başkanı tanıyorum. Belediye hizmetlerinden ve Bünyamin Başkan'dan memnunuz. Çayırova'nın en önemli sorunu kaymakamlığın uzak olması. 25 yıldır Çayırova'dayım.
Hacer Efe /60- Emekli) : 40 yıldır burada yaşıyorum. Başkanı tanıyorum. Hizmetlerden genel olarak memnunum. Ancak temel bir sorunu var: Doğalgaz veya elektrik işleri için, açma kapama
borç ödeme vs. Gebze’ye gitmemiz gerekiyor. .Yaşlı olduğum için zorlanıyorum. Bu tür şeylerin burada olması gerektiğini düşünüyorum.
Necmettin Atmaca (38-Esnaf) : 38 senedir burada yaşıyorum. Bünyamin Bey'i tanıyorum. Hizmetlerden memnunum. Gerek başkan , gerekse belediye hizmetleri iyi. Elektrik kesintileri çok
büyük sorun.
Aydın Demirel (55- Emekli) : 13 yıldır burada yaşıyorum. Başkanı tanıyorum. Başkandan ve belediye hizmetlerinden memnunum. Başkan dürüst, efendi ve sevilen birisidir. Elektrik
kesintileri, çevre temizliği sorunları var.
Şenol Atalay (56- Esnaf) : 32 yıldır Özgürlük Mahallesi'nde oturuyorum. Başkanı tanıyorum fakat memnun değilim. Park ve trafik sorunlarımız var. Ayrıca Fatih Caddesi'nde trafik polisi yetersiz, hatta hiç yok. Devlet hastanesi yok.
Bünyamin Sağdıç (46) : 40 yıldır Çayırova'da yaşıyorum. Başkanı tanıyorum. Başkandan çok memnunum. İşsizlik büyük sorun…
Sezai Beşiroğlu (40) : Başkanı tanıyorum. Şimdilik çok aktif değil diye düşünüyorum. Ama bir şeyler yapacağına inanıyorum.
Musa Vapur (42- Esnaf) : 10 yıldır Çayırova'da yaşıyorum. Bünyamin Başkanı tanıyorum. Kendisinden ve hizmetlerinden memnunum. İlçemizin çevre ve çöp temizliği sorunu var. Fatih
Caddesi çok kalabalık ama trafik polisi yok.
Refik Yalçın (50- iş insanı) : 35 yıldır Çayırova'dayım. Başkanı tanıyorum. Halktan biri gibi olduğunu düşünüyorum. Hizmet yapıyor. İlçemizde Fatih Caddesi'ndeki park sorunu aklıma ilk
gelen sorunumuz.
Elif Aydın (27- Esnaf) : 3 yıldır burada yaşıyorum. Başkanı tanıyorum. Hizmetlerden memnun. Çayırova için önemli çalışmalar yaptıklarını görüyoruz. Ancak ilçemizin İnternet altyapısı büyük
sorun.
Ahmet Açıkgöz (36) : Başkanı tanıyorum. Başkandan ve çalışmalarından memnunum. Başkanın elinden geleni yaptığını düşünüyorum. 36 yıldır Atatürk Mahallesi'nde yaşıyorum. Esnaf olarak
önemli derdimiz zabıtaların sık sık ceza kesmesi.
Ömer Kalaycı (30-Esnaf) : Doğma büyüme Çayırovalıyım, Yenimahalle'de oturuyorum. Başkanı tanıyorum. Bence Başkan yüzde yetmiş başarılı. İlçemizin en büyük sorunu ulaşım . Ayrıca
devlet hastanesi yok, sosyal aktiviteler çok zayıf.
Nazım Özgür (48) : 7 yıldır Çayırova'da yaşıyorum. Başkanı tanıyorum. Şu an çok hizmet yok. Ancak başarılı olacağını sanıyorum. İlçemizde İnternet ve elektrik sorun. Devlet hastanesi eksik.
Yeni pazar yeri yanlış yere yapıldı.
Birgül Yavuz (48): Başkanı tanıyorum. Kısmen memnunum. Trafik, çevre ve park sorunu var. Doğma büyüme buralıyım.
Âdem Taşçı (37- Esnaf) : 30 yıldır Çayırova'da yaşıyorum. Başkanı iyi tanıyorum. Kendisinden ve çalışmalarından memnunum.. İlçemizin park ve trafik sorunu var.
Ahmet Altıntaş (50) : 35 yıldır buradayım. Menderes Caddesi'nde yaşıyorum. Başkanı tanıyorum ve hizmetlerden memnunum. Daha çok iş yapacak ama pandemi engel oldu. Böyle düşünüyorum. Seçim öncesi Fatih Caddesi başındaki trafik sorunun halledeceğini vaad etti ama şu ana kadar gerçekleşmedi.
Ali Gökten(25- Esnaf) : Başkanı tanıyorum. 25 yıldır Cumhuriyet'teyim. Bir takım aksaklıklara rağmen belediye çalışmalarından memnunum.. Özellikle çevre düzenlemelerinden çok
memnunum. Sokak hayvanları için çalışmalar olmalı, en azından sokaklara mama veya yiyecekler konmalı. Şekerpınar'da ATM yok. Devlet hastanesi olmalı.
Soner Gündoğdu (41- Esnaf): 15 yıldır Şekerpınar'da yaşıyorum. Başkan Bünyamin Çiftçi'yi tanıyorum. Hizmetleri hakkında şimdilik kararsızım. Şekerpınar’daki bitmeyen yol
çalışmalarından dolayı sanayi bölgesi ile mahallenin bağlantısı koptu diyor.
Nurettin Şahin (55- Emekli) : 50 Yıldır Şekerpınar'da yaşıyorum. Başkanı yakından tanıyorum. Özellikle taşan dereyle ne belediye , ne de İSU’nun ilgileniyor. Bu dereyle yalnız halk ilgileniyor.
Orhan Yavaş (46- Emekli) : 25 yıldır Şekerpınar'da yaşıyorum. Başkanı tanıyorum. Şekerpınar'a daha fazla ilgi göstermesini bekliyoruz. Mahallede ATM yok, bunun için 20 dakikalık Cumhuriyet
Mahallesi'ne gidiliyor. İmar sorunu çözmelerini bekliyoruz. Mahallemize daha önce konulan uçak tamamen israf ve işe yaramıyor. Mahalle bekçileri olmadığı için devamlı hırsızlık olayları oluyor.
Gökhan Yüksel (21- Esnaf) : Özgürlük Mahallesi'nde oturuyorum. Başkanı tanıyorum. Hizmetlerden memnunum. Özellikle yol çalışmalarından memnunum. Spor faaliyet alanları ve salonları yetersiz, altyapı yetersizliği var.
Tamer Kav (37) : Başkanı tanıyorum. Otopark sorunu. Yollar çok dar. Hastane yok. Mahalle bekçileri yetersiz, görevlerini yapmıyorlar.
Raşit Can Özdemir (22) : Başkanı tanımıyorum. Hizmetler konusunda yorum yok. Elektrik sorunu, özellikle tam Pazar günü kesiliyor. Fatih Caddesi ve civarında çok kaza oluyor ancak
önlem yok. Bu anlamda trafik lambaları yetersiz.
Kazım Toprak (30) : Başkanı tanıyorum. İyi bir insan, başarılı bir başkan. Çok başarılı olacağına inanıyorum. Hizmetlerden çok memnunum. Tek sorun devlet hastanesi olmaması.
MADALYONUN DİĞER YÜZÜ
Vatandaşların düşüncelerinden sonra Başkan Çiftçi'nin görüşlerine de yer vermek gerek. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çifçi ise çalışmalarını şöyle değerlendirdi.
ÇAYIROVA KENT MEYDANI
Mimarisiyle şehrimize kimlik kazandıracak ve marka değeri oluşturacak kent meydanı projemizin büyük bir bölümünde kamulaştırma çalışmalarımızı tamamladık. Çevreye saygılı, akıllı ve benzersiz bir şekilde planladığımız kent meydanı projemizi halkımızın onayına sunduk. Halkımızın beğendiği kent meydanına en kısa sürede kazmayı vuracağız. Yaklaşık 25 bin metrekare alan üzerinde doğayla bütünleşen, aile, mahalle ve komşuluk kültürünü yaşatacak kent meydanı; cami, otopark, alışveriş, etkinlik, dinlenme, hobi, tören, sosyal ve kültürel donatı alanlarıyla örnek bir yerleşim alanı olacak, kentimize değer katacak.
ÇAYIROVA DEVLET HASTANESİ
Şehrimizin en öncelikli ihtiyacı olan Çayırova Devlet Hastanemizin yerini, halkımızdan gelen yoğun talep üzerine yaptığımız çalışmalar neticesinde herkesin kolay ulaşabileceği daha merkezi bir noktaya taşıdık. Belediyemize 1.5 ve şehrimizin en uzak noktasına 4 kilometre mesafede olan hastanemizin yeni yeri Şekerpınar’a giden Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde bulunuyor.
Yaklaşık 80 dönüm alan üzerine 200 yatak kapasiteli olarak planlanan ve proje çalışmaları devam eden Çayırova Devlet Hastanemizin bir an önce başlaması için süreci yakından takip ediyoruz.
YETİMLERE İLGİ
Yine sözümüz olan “Beşikten Eşiğe Yetim” projemizle sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerinden birini uyguladığımız ilçemizde ihtiyaç sahibi yetim çocuklarımızı tespit ederek envanterini çıkardık. Yetim gülerse dünya güler anlayışıyla, bizlere emanet olan 170 çocuğumuzu bayram ve kış mevsimi öncesi tepeden tırnağa giydirerek onlara sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz.
SOSYAL BELEDİYECİLİK
Sosyal belediyecilikte örnek ve öncü çalışmalar yaptık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hizmetlerimizden daha hızlı ve kolay istifade etmesi için Beyaz Masamızı ve Engelli Koordinasyon Merkezimizi modernize ederek işlevsel hale getirdik. İlçemizde ilk defa başlattığımız Çayırova Kart uygulamasıyla da ihtiyaç sahiplerimize sosyal yardımlarda büyük kolaylık sağladık. Gerekli inceleme ve araştırma sonrasında verdiğimiz Çayırova Kart’la, vatandaşımızın ilçemizde anlaşma yaptığımız mağazalardan istediği alış verişi yapmasına imkân sağladık. Engelli Koordinasyon Merkezimizde her yaştan hasta ve engelli vatandaşımızın bez, tekerlekli sandalye, mekanizmalı yatak ve medikal malzeme gibi birçok ihtiyacını karşıladık. Ayrıca ev temizliği, hasta nakil ve ulaşım kartı hizmetlerimizi de her ay düzenli olarak yerine getirdik. Giymiyorsan Giydir Toplumsal Dayanışma Mağazamıza yapılan bağışları ihtiyaç sahibi 6 bin vatandaşımıza ulaştırdık.
EĞİTİM VE ÇOCUKLAR
Eğitimde Çayırovamızın başarı grafiğini daha da yükseltmek için şehrimizi imar ederken, geleceğimizi de inşa ediyoruz. Çocuk kulüplerimizde eğitimi yarım ve tam gün olmak üzere haftanın beş gününe çıkardık. İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrencilerimize bilgi evlerimizdeki kurslarımızla ders desteği verdik. Gençlik merkezimizde uzman eğitmenler eşliğinde lise son sınıf ve mezun olan öğrencilerimizi üniversiteye hazırladık. Yeni hizmete açtığımız sanat akademimizde gençlerimizin müzik, resim, drama ve dans gibi sanatsal eğitimlerle hem sosyalleşmesini hem de potansiyel yeteneklerini keşfettik. Kadınlarımızın hem sosyal hem de ekonomik hayatlarında etkin olabilmeleri için meslek edindirme ve sanat kursları açtık. Ayrıca bu dönem açtığımız drama ve tiyatro okulumuzla da sanatsal faaliyetlerine katkı sağladık. Belediyemiz bünyesinde eğitim verdiğimiz 7.500 kişiyi en iyi şekilde geleceğe hazırlıyoruz.
KİTAP FUARI ÇAYIORVA’YA DEĞER KATTI
Bölgemizde bir ilki gerçekleştirerek Çayırova Kitap Fuarı’nı düzenledik. Geleneksel hale getireceğimiz fuarımız söyleşi ve imza günleriyle dolu dolu geçti. 1. kitap fuarımızda 50 bin ziyaretçiyi ağırladık, 150 bin kitap satışına da vesile olduk. Kültür merkezlerimizde her ay düzenlediğimiz çocuk ve yetişkin tiyatroları, konferanslar, söyleşiler, seminerler ve konserlerle şehrimizin kültür - sanat hayatını daha da canlandırdık.
SPOR KENTİ ÇAYIROVA
Spor kenti Çayırova hedefimiz doğrultusunda, her branşta başarılı sporcular yetiştirmek için belediyemizin eğitim ve spor kulübünü aktif hale getirdik. Bu dönem şehrimize yeni bir futbol sahası kazandırdık, yarı olimpik yüzme havuzumuzu yeniledik. İlçemizin spor alanında marka değerine katkı sunacak sportif faaliyetlerde her zaman spora ve sporcularımıza destek vermeye devam edeceğiz.
ÜST YAPI ÇALIŞMALARI
Vatandaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde mahallelerimizde ihtiyaç ve öncelik sırasına göre üst yapı çalışmalarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Hizmet bekleyen noktalarını
yerinde inceleyerek, özellikle Emek ve Şekerpınar mahallemizde asfalt, bordür ve kilit taşı çalışmalarımızı yaptık. Belediyemizin imkânları dâhilinde tüm mahallelerimizde üst yapı çalışmalarımız önümüzdeki süreçte de devam edecek.
4 PARK YENİLENDİ
Daha yeşil, yaşanabilir ve temiz bir Çayırova için gece gündüz çalışan ekiplerimizle şehrimizin her noktasına hizmet götürdük. Bu kapsamda 4 parkımızı revize ve modernize ettik. Araç filomuza da
1 adet çöp kamyonu ekledik. Çöp konteynırlarını artık yerinde yıkıyoruz, böylece vatandaşlarımızı rahatsız eden kokulara engel oluyoruz.
VİRÜSLE MÜCADELEMİZ ETKİN BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR
Başından beri süreci yakından takip ederek tedbirlerimizi sıkı ve hassas bir şekilde yerine getirdik. Salgının ülkemizde görüldüğü ilk günlerde dezenfekte ekibi kurduk ve halkımızın ortak kullanım alanlarını düzenli olarak dezenfekte ettik .Halkımızın sağlığını korumak ve virüsün yayılmasına engel olmak için alınması gereken tedbirleri titizlikle yerine getirdik. Esnaflarımızın da işyerlerini dezenfekte ettik, cadde ve sokakları düzenli olarak yıkadık. Deyim yerinde ise virüsle mücadele sürecinde ilçemizde seferberlik ilan ettik. Bu süreçte maskede sorun yaşanmaması için belediye olarak harete geçtik Maskeler karaborsaya düşüp fiyatlar yükselince belediye olarak harekete geçtik. Daha ekonomik ve hızlı olması için kendi imkânlarımızla maske üretmeye karar verdik. Ürettiğimiz maskeleri ev ev kapı gezerek 45 bin haneye içinde ıslak mendil, kolonya ve dezenfekten olan paketleri vatandaşlarımıza dağıttık. Vefa destek, dezenfekte ve zabıta ekiplerimizle gece gündüz demeden halkımıza hizmet ettik. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza hizmet etmek için koordinasyon merkezi kurduk. Merkeze gelen talepleri anında vatandaşlarımıza ulaştırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu süreçte gıda desteğinde bulunduk.