Bilgievleri personeline yönelik motivasyon semineri düzenlendi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri’nde görev yapmakta olan tüm personele motivasyon semineri verildi. Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Eğitim Projesi Formatörü Şengül Yiğit, kendi tecrübelerini paylaşarak, personeli bilgilendirdi.
“KENDİ DEĞERİNİZİN FARKINA VARIN”
İnsanların hayatlarındaki birçok şeyi değiştirmek istediklerine değinen Yiğit, “En büyük mucizeler insanın kendi içindedir. Güler yüzlü olmayı hiçbir zaman elden bırakmamalıyız. Çünkü mucizenin ne zaman gerçekleşeceğini bilemediğimiz gibi, nerede karşımıza çıkacağını da bilemeyiz. İnsanlar kendilerinin fark edilmesini ve daha iyi yerlere getirilmelerini bekliyorlar. Ama kendilerini fark ettirecek hiçbir şey yapmıyorlar. Sonra da senelerce aynı konumda yerlerinde sayıyorlar ve durumlarından sürekli şikâyetçi oluyorlar” şeklinde konuştu. Etrafını değiştirmek isteyen insanların önce kendini değiştirmesi gerektiğini söyleyen Yiğit, bunun da ancak güler yüzlü olmayı ve sürekli olumlu düşünüp karşımızdakilere pozitif elektrik vermeyi elden bırakmayarak gerçekleşeceğini söyledi.
“SENİN İÇİN NE YAPABİLİRİM?”
Yiğit, ‘’Etrafımızdaki insanlara, ‘Senin için ne yapabilirim?’ sorusunu sormalıyız. Bazen bu soruya gerek bile kalmadan karşımızdaki kişinin ne istediğini anlarız ve onun istediği şeyi yaparız. Gün içinde herhangi birisine, çocuğumuza, annemize, eşimize, babamıza, kızımıza eğer, ‘Senin için ne yapabilirim?’ sorusunu sormadıysak bu bizim için büyük bir eksikliktir. Bir insanın başka birisine, ‘Senin için ne yapabilirim?’ diye sorması o kişinin sorumluluk sahibi olmasına yarayan, kişinin gelişmesi ve insan olarak kalabilmesi için altın bir sorudur’’ ifadesini kullandı.
“İNSAN KENDİNİ MOTİVE EDEBİLMELİ”
İşyerinde ya da herhangi bir alanda motive olmak için illaki dışardan gelecek bir motivasyon kaynağına ihtiyaç olmadığının altını çizen Yiğit, “Motivasyon kaynağını dışarıda aramayalım. Kişinin kendi kendisini motive etmesi mümkündür. Müzik dinlemek, herhangi bir müzik aleti çalabilmek, işi stresli olan insanların iş dışında bir hobi ile uğraşması, kişi için iyi bir motivasyon kaynağıdır” dedi. Motivasyona açık olan insanların her daim hoşgörü içinde olduklarını söyleyen Yiğit, “Bu tür insanlar, eksiği, kusuru abartıp köpürtmeyi sevmezler, pozitif enerji doludurlar. Genelde işlerinde başarılıdırlar. Duygusal zekâ ve pratik zekâlarını birlikte kullanırlar. Motivasyona kapalı insanlar ise tam tersi durumdadır ve etraftakiler ile uyumsuzdurlar” şeklinde konuştu.
“BİRBİRİNİZİN RAKİBİ OLMAYIN”
Bir kurumda, iş yerinde idareci ve amir pozisyonunda olanlar geldikleri yeri unutmaması gerektiğini söyleyen Yiğit, “Yönetici konumunda olanlar, çalışanların işlerinde gösterdikleri başarıları karşılıksız bırakmayarak onlara yaptıkları ufak tefek başarılarında bile teşekkür etmelidir. Ayrıca motive edici sözler ile onlara değerli olduklarını hissettirmelidir. İş yerinde konum olarak eşit düzeydeki çalışanlar birbirlerini rakip olarak görmemelidir. Onlar birbirinin rakibi değil tamamlayıcılarıdır. O yüzden futbol maçındaki gibi karşılıklı gol atarak değil de birbirinin açığını gördüklerinde o açığı, o sorunu birlikte çözüp üstesinden gelmeleri gerekir” açıklamasını yaptı.