Büyükşehir ve ilçe belediye personeline “Elektronik Belge Yönetimi Sistemi” konulu eğitim verildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü hizmet içi eğitim programları kapsamında, Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye personeline Doç. Dr. Niyazi Çiçek tarafından “Elektronik Belge Yönetimi Sistemi” konulu eğitim verildi.
BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYE PERSONELİ
Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden personelin katıldığı eğitime ilgi yoğun oldu. Eğitimde katılımcılara, ‘’e-belge yönetimi ihtiyacı, e-belge yaşam döngüsü, hukuki açıdan belge, e-belgenin özellikleri, elektronik imza ve standart dosya planı’’ konularında bilgi aktarıldı.
ELEKTRONİK BELGE
Kurumsal faaliyetin yürütülmesi sırasında ortaya çıkan kayıtların, belge veya doküman olarak adlandırıldığını ifade eden Çiçek, kavramsal olarak belge ve dokümanın farklılık teşkil ettiğini belirtti. ‘’Her doküman bir belgedir; ancak her belge bir doküman değildir’’ diyen Çiçek, elektronik ortamda oluşturulan, gönderilen ve saklanan her türlü belgenin elektronik belge olduğunu vurguladı.
ELEKTRONİK İMZA
5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu’nu hakkında da bilgi veren Çiçek, “Güvenli elektronik imza elle atılan imza ile aynı ispat gücüne sahiptir. Güvenli elektronik imza ile oluşturulan elektronik veriler senet hükmündedir” şeklinde konuşan Çiçek, elektronik imza ve zaman damgası taşıyan teknolojilerin ve standartların kullanıldığı bir sistem olan Kurumlar Arası e-İmzalı Belge Transferi ile ilgili yönetmeliğin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nca 01.07.2012 tarihinde yürürlüğe girdiğini belirtti.