Güncel

Başbakan dev mitingte Gebze'yi sordu

AKP teşkilatlarının günlerdir hazırlandığı, çok önemsediği 30 Mart yerel seçimleri öncesindeki büyük miting, İzmit Perşembe Pazarı alanında gerçekleşti. Miting saatinde Perşembe Pazarı alanında toplanan kalabalığın,  AKP’li y

23 Mart 2014 Saat: 19:10
Başbakan dev mitingte Gebze'yi sordu
Başbakan dev mitingte Gebze'yi sordu

AKP teşkilatlarının günlerdir hazırlandığı, çok önemsediği 30 Mart yerel seçimleri öncesindeki büyük miting, İzmit Perşembe Pazarı alanında gerçekleşti. Miting saatinde Perşembe Pazarı alanında toplanan kalabalığın,  AKP’li yöneticilerin beklentisini bile aştığı görüldü.

ÇOK SIKI ÖNLEMLER

İzmit, sabah erken saatlerden itibaren  Başbakan Erdoğan’ın  katılacağı mitingin sıkıntılarını yamaya başladı. Şehir içinde ve çevresinde pek çok cadde, sokak araçlara, hatta bazıları yayalara bile kapandı. Her yerde polis denetimi vardı. Miting alanına herkes üzeri aranarak alındı ve  şişe suyu bile sokulmadı.

BÖYLE KALABALIK GÖRMEDİM

Planlandığı gibi saat 14.00 sıralarında Perşembe Pazarı alanında kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan’ın , bütün kentlerde yaptığının aksine, İzmit’te Kocaelispor atkısı takmaması dikkati çekti. Erdoğan büyük ve coşkulu kalabalıktan etkilendi, “Bu benim 8 nci seçimim. Her defasında  İzmit’e geldim. Bundan önceki mitinglerde, bu kalabalığın yarısı ancak olurdu. Kocaeli demokrasiye sahip çıkıyor. Kocaeli mührü AK Partiye basıyor.  Kocaeli’de seçim şimdiden bitmiş. Buna görebiliyorum” dedi.

CHP’NİN HIRSIZLARINI BİLİYORUZ

Erdoğan Perşembe Pazarı mitinginde ağırlıklı olarak  genel politikadan, özellikle Pensilvanya merkezli “Paralel yapıdan” söz etti. Yerel siyasete değinirken de, “CHP’nin bu kentteki hırsızlarını da çok iyi biliyoruz” dedi. Miting alanından  Başbakan’ın hemen her cümlesinin sonunda  sloganlar yükseldi. Alandan zaman zaman Kocaelispor taraftar grubu “Hodri Meydan”la özdeşleşmiş sloganların  duyulması da şaşırtıcıydı.

HEDEFİ HOCAEFENDİ

Başbakan Erdoğan, İzmit konuşmasının önemli bir bölümünü  “Paralel devlet” olmakla suçladığı Pensilvanya’ya, Gülen Hocaefendi’ye ayırdı. Erdoğan, “Çocuklarınızı  cemaatin okullarından, dersanelerinden çekin. Devletin okulları yeter. Çocuklara Milli Eğitim Bakanlığı  ücretsiz telefi kursları verecek” dedi. Erdoğan, “Hocaefendi’nin tek ceketi varmış. Bu nasıl ceket ki, içine  CHP, MHP, hatta BDP bile sığıyor. Ayrıca milyarlar sığıyor” şeklinde konuştu.

GEBZE'DEN ÖZEL DESTEK İSTEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da gönderme yaptı. Kılıçdaroğlu’nun Gebze mitingine atıfta bulunan Erdoğan, kalabalığa seslenerek, “Gebze nerede, Gebze’yi göreyim. 30 Mart’ta Gebze’nin özel ders vermesi lazım” diyerek Gebze’den destek istedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑