Güncel

Başarıdan başarıya koşuyor

Bir koltukta dört karpuz taşıyan Aker Holding Başkanı Ertuğrul Işık

20 Haziran 2024 Saat: 16:20
Başarıdan başarıya koşuyor
Başarıdan başarıya koşuyor

2012 yılında arkadaşlarıyla  biraraya gelerek iş hayatına atılan daha sonra kurduğu iş sağlığı ve güvenliği şirketi ile zorlu pandemi döneminde sağlık sektöründe tüm Türkiye'de önemli rol oynayan, Aker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Başarılı iş insanı Ertuğrul Işık,  Sağlık Bakanlığı'nın Gebze'de oluşturduğu test merkezinin aktif aktörleri arasında yer alarak sesini bütün ülkeyede duyurmuş oldu.

SPOR DÜNYASINDA DA ÇOK AKTİF

Ardahan Hanak'lı bir ailenin bireyi olarak İstanbul Karagümrük doğumlu 2003 yılında Gebze'ye taşınmış bir ailenin çocuğu olan Ertuğrul Işık, İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü ve  Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji, Erzurum Atatürk Üniversitesi  İş Sağlığı Güvenliği mezunu. Ertuğrul Işık  aynı zamanda iş güvenliği uzmanlığı ( C ) sınıfı mezunu. Sporcu kimliği ile de tanınan Işık, bir dönem 3. Ligde mücadele eden Darıca Gençlerbirliği Futbol Kulübü'nde yöneticilik yaptı halen Gebze Ticaret Odası meclis üyeliği görevini sürdürmekte.

MİLLİ MESELE  OLARAK  BAKTI

İş hayatına İş sağlığı güvenliği ile başlayan Ertuğrul Işık, bugün AKER Holding bünyesinde yaklaşık 500 çalışanı ile, Aker Güzeller OSB, Aker OSGB, Life Point Ambulans, CarPlan Filo gibi firmalarla sektörel hizmet veriyor. Türkiye'de Devlet Hastanesi ve Devlet Kurumları dışında, sanayiye ve vatandaşın ayağına kovid-19 testlerini götüren ilk kurum olan Aker Ortak Sağlık Güvenlik, koronavirüs ile mücadelede bir çok ilke imza attı. Türkiye'de ki test sayılarının artışına katkı sunan, ilk günden itibaren, pandemi ile mücadeleyi, 'Milli Mesele' olarak gören Aker Holding, hiçbir kar gözetmeden, kurumsal çıkar hesabı yapmadan, pandemi mücadelede yerini aldı.

MOBİL SAĞLIKTA EN ÖNDE

Sağlık kurumu olmamasına rağmen sağlık personeli çalıştırma mecburiyeti olan kurumların sağlıktaki çözüm noktası olma düşüncesinden hareket eden, İşçi Sağlığı ve İşyeri Güvenliği hizmetleri kapsamında; Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Hizmetleri, İşyeri Sağlık Birimlerine Personel Tahsisi, Afet Yönetimi ve İşyeri Risk Analizleri gibi işçi sağlığı konusunda kurum için bir çözüm ortağı olmayı hedefleyen AKER OSGB; İşyeri hekimliği, iş güvenliği uzmanlığı, hemşire gibi destekler sağladığı gibi Mobil sağlık taramalarını da gerçekleştiriyor.

TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞLATTI

AKER Holding bünyesinde yer alan, Life Point Ambulans, sağlık kuruluşlarına 7/24 ambulans hizmeti veriyor. Yine holding bünyesinde yer alan, Türkiye' de her geçen gün büyüyen üst yönetim kadrosu ile operasyonel filo araç kiralamayı yeniden tanımlamak üzere tamamı yerli sermayeli bir filo kiralama markası olarak kurulan CARPLAN Filo ise üstün teknolojisi, yüksek marka kalitesi, alanlarında uzman ve dinamik insan kaynağı, ülke genelinde yayılmış yetkili servis noktaları, 7/24 acil servis ve mobil destek, raporlama hizmetleri ile yerel ve global müşterisine yaygın ve kesintisiz bir şekilde hizmet sunuyor. Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi'nde  katılımcıların ihtiyaçları ve gelişen teknolojiler doğrultusunda kurulan Aker Güzeller OSB ise GEPOSB İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri Hakkında Yönetmelik kapsamında Türkiye'deki ilk uygulama olan Ortak İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Birimi'nin (OSGB) kurulumunu tamamlayarak sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Aker Holding Başkanı Ertuğrul Işık
Aker Holding Başkanı Ertuğrul Işık
Aker Holding Başkanı Ertuğrul Işık
Aker Holding Başkanı Ertuğrul Işık

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑