Alstom, 24-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenen enerji ve çevreci teknoloji sistemleri fuar ve konferansı ICCI’ de çözümlerini sunmak üzere 9. Salon G101 no’lu stantta hazır bulunacak.
Alstom; termal enerji, yenilenebilir enerji ve enerji iletimi ile ilgili geniş yelpazedeki ürün sistem ve ekipmanlarını sunacak. Üç gün sürecek ICCI fuarı sırasında ziyaretçiler, enerji üretimi ve iletimindeki Grup’un son teknolojileri hakkında Alstom uzmanlarından bilgi alabilecek.
Enerji üretim santralleri ve hava kalitesi kontrol sistemlerinin yanı sıra, çevre dostu yenilikçi teknolojiler (CO2 emisyonlarının azaltılması, kirletici emisyonlarının giderilmesi) konusunda da dünya lideri olan Alstom, tüm enerji kaynaklarına yönelik (kömür, gaz, nükleer, fuel-oil, hidroelektrik, rüzgar) entegre çözümler sunuyor.
Hidro, Rüzgar, Jeotermal ve Gel-Git enerjisinin dahil olduğu geniş kapsamlı yenilenebilir enerji üretimindeki son gelişmelerin yanı sıra kömür enerji santrallerindeki son teknoloji çözümlerini anlatacak olan Alstom, standa gelen ziyaretçileri ayrıca enerji iletimi sektörü hakkında da bilgilendirerek ve bu alandaki anahtar teslim trafo merkezleri, yüksek gerilim ürün ve servis çözümleri hakkındaki güncel gelişmeleri paylaşacak.
ICCI konferans programı kapsamında, 24 Nisan Perşembe günü düzenlenecek Oturum 2’de Alstom Ar-Ge Program Müdürü Thierry Pourchot, “Kömür Santrallerinde Temiz ve Yüksek Verimlilikte Enerji Üretimi” konulu bir sunum yapacak. “Kömür Santralleri ve Endüstride Baca Gazı Arıtma Teknolojileri” konulu bir diğer sunum, Alstom Hava Kalitesi Kontrol Sistemleri Pazarlama ve Ürün Müdürü Jorgen Grubbstrom tarafından 25 Nisan Cuma günü Oturum 14’de sunulacak. Konferans programındaki son Alstom sunumu ise 26 Nisan Cuma günü Oturum 24’de Alstom İş Geliştirme Müdürü Yasin Kasırga tarafından yapılacak “Hidroelektrik ve Termik Santrallerde Yenilikçi Servis ve Rehabilitasyon Çözümleri” konulu sunum olacak.
Alstom Türkiye Hakkında
Türkiye'de 1950'li yıllarda faaliyet göstermeye başlayan Alstom, Türkiye'nin enerji ve ulaşım altyapısına önemli katkılar sağlamıştır. Grubun, geniş bir yelpazeye yayılmış yakıtları kapsayan enerji santralleri referansları arasında; 320 MW gücündeki Çan Linyit Santrali, 1.340 MW gücündeki Afşin Elbistan A Linyit Santrali, 1.120 MW güce sahip Trakya (Hamitabat) Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali bulunmaktadır. Alstom, ülkenin en büyük hidroelektrik santrali olan Atatürk Barajı dahil olmak üzere, Türkiye'nin kurulu güç üretim kapasitesinin %50'sinden fazlasına ana ekipmanlar temin etmiştir. Alstom, TEİAŞ'nin kurulu iletim ürünlerinin yaklaşık %50'sini tedarik etmiş ve İstanbul’un ilk modern metro hattının (Taksim-Levent) inşaatı, TCDD ve İstanbul tramvayı için 460 adet lokomotif teslimatı gibi önemli demiryolu projelerini başarıyla gerçekleştirmiştir. Alstom, Türkiye'de ticaret, mühendislik, hizmet ve imalat alanlarında istihdam ettiği yaklaşık 1.200 çalışanıyla, güç üretimi ve güç iletimi alanlarında tüm bölge çapında anahtar teslimi iletim projelerini yönetme kapasitesine sahip, sosyal ve ekonomik katkı sağlayan bir şirkettir. Alstom Grid, Gebze fabrikasındaki üretiminin %85'ini ihraç etmektedir ve en büyük 500 ulusal şirket sıralamasında her zaman ilk 100’de yer almaktadır.
Alstom Hakkında
Alstom; enerji üretimi, enerji iletimi ve raylı ulaşım sistemleri ve rayüstü araç alanlarında global bir liderdir, yenilikçi ve çevreyle dost teknolojiler konusunda çıtayı belirleyen kurumdur. Alstom, dünyadaki en hızlı trenin yanı sıra, en yüksek kapasiteli otomatik metro sistemini üretmektedir. Hidro ve nükleer enerji, doğalgaz, kömür ve rüzgar enerjisini de içeren çok çeşitli enerji kaynaklarına yönelik anahtar teslimi enerji santrali çözümleri ve ilişkili hizmetler tedarik etmenin yanı sıra Alstom, enerji iletimi için akıllı şebeke odaklı, geniş bir yelpazeye sahip çözümler de sunmaktadır. Yaklaşık 100 ülkede 93.000 çalışana istihdam sağlayan grup 2012/2013 döneminde 20 milyar Euro’nun üzerinde satış yaptı ve yaklaşık 24 milyar Euro tutarında sipariş aldı.