İnsanların günlük rutinlerini gerçekleştirmeyi zorlaştırabilen kas ve eklem ağrıları, bazen hareketlerin tamamen kısıtlanmasına da yol açabiliyor.
Bu ağrılara sebep olan nedenler farklı yaş gruplarına bağlı olarak değişse de günün sonunda hayat kalitesinin olumsuz etkilendiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı, Kayroptaktist Prof. Dr. Semih Akı, “Ağrılar yüzünden hastalar oturup kalkmakta bile zorluk çekebiliyor. Bu nedenle ağrıların azaltılması ve hastanın günlük hayatını da daha düzenli devam ettirebilmesi için kas gücünü artırmaya yönelik egzersizlere ve fizik tedavi uygulamalarına başvurulabilir” açıklamasında bulundu.
Kas ve eklem ağrılarının tedavisi için uygulanan egzersizlerin yetersiz kaldığı durumlarda, yeni bir fizik tedavi uygulaması olan StemWave’den yardım alınabildiğini paylaşan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı, “Kas, eklem ve iskelet sistemi kaynaklı her ağrıda etkili olan ve her yaştaki hastaya uygulanabilen yeni bir teknoloji olan StemWave tedavisi, ağrıları etkin bir şekilde azaltarak yaşam konforunu yeniden yükseltiyor. Bölgede hücresel, dokusal ve sistemik seviyede doğal etkiyle iyileşme sürecini hızlandırıyor. Tedavinin amacı, hücreler ile dokuları uyararak organizmanın doğal ve sürdürülebilir iyileşme ve yenilenme sürecini aktive etmek” dedi.
StemWave tedavisinin hamile ve kanser hastalarına önerilmediğini hatırlatan Prof. Dr. Semih Akı, “İşlem sırasında ve işlem sonrasında ciddi bir yan etki bulunmuyor. Bazı vakalarda uygulama alanında hafif ağrı artışı, sınırlı bir şişlik ve kızarıklık olabiliyor. Bu yeni uygulama ağrıyı ve ödemi azalttığı için; rehabilitasyon ve egzersiz açısından da çok uygun bir ortam hazırlıyor. Hasta egzersizlerini ağrısız ve kolay yaptığından, o bölge çok rahat bir şekilde kullanılabilir hale geliyor ve iyileşme süresi kısalıyor” diye konuştu.
StemWave tedavisi, ameliyat sonrası iyileşme sürecini hızlandırıyor
Vücudun kendi doğal onarım mekanizmalarını harekete geçirerek yenileme kapasitesini ve biyolojik iyileşme sürecini destekleyen bu teknolojinin Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) tarafından onaylı olduğunu, etkili ve ağrısız bir tedavi sunduğunu belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı, “İşlemin etkin olarak kullanıldığı pek çok durum var. Örneğin topuk dikeni ağrılarında, çene-eklem hastalıklarında, fıtıklarda, dolaşım bozukluğuna bağlı uyuşmaların azaltılmasında, eklem ve çevresindeki yapıların cerrahi işlem sonrası iyileşme süreçlerinin desteklenmesinde ve omurga kaynaklı boyun, sırt, bel ağrılarının azaltılmasında bu yöntemden faydalanılabiliyor” dedi.